Vice Affärsområdeschef med projektansvar för framtida etableringar till Nettbuss AB

Rekryterare
Nettbuss
Plats
Göteborg
Annonserat
den 11 september 2018
Stängs
den 1 oktober 2018
Kontakta
Karin Wallin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi reser mer och vi reser längre. Sedan 60-talet har antalet resor fyrdubblats och resornas längd har ökat med lika mycket. Resor med kollektivtransport utgör ca 10% av dessa resor och av alla typer av kollektivtransport är det buss vi åker allra mest. Två av tre kollektivresor sker med buss. 

Nettbuss är Nordens näst största bussbolag med verksamhet i Norge och Sverige. Koncernen omsätter ca 6 miljarder per år och har ca 7 400 medarbetare samt 3 300 bussar. Nettbuss är ett helägt dotterbolag till NSB som är Norges motsvarighet till SJ. I Sverige omsätter Nettbuss totalt ca 1,6 miljarder och har drygt 1 000 anställda. I den svenska verksamheten är Nettbuss AB det största bolaget med en omsättning på ca 900 Mkr och 800 anställda.

Nettbuss AB har en ambitiös tillväxtstrategi, därför skapas nu den här nya tjänsten till Affärsområde Väst. Idag består affärsområdet av 12 depåer/affärsenheter. Varje enhet leds av en Depåchef med fullt resultatansvar för ekonomi och trafik.

I den här nyckelrollen förväntas du bidra till effektivitet i den upphandlade trafiken, tillväxten för depåerna samt ledarskapet i affärsområdet.

Du är föredragande i företagets ledningsgrupp, rapporterar till Affärsområdeschefen och ingår i affärsområdets ledningsgrupp. I tjänsten ingår totalt personalansvar för ca 25 personer varav två är direktrapporterande. De avdelningar du ansvarar för är Driftcentralen vars ansvarsområde är Trafikledning/Personalplanering samt Trafikplanering/Utveckling.

En central del i tjänsten är projektledning. Ett projekt startar vid upphandlingen och pågår till dess depån är i full drift. Uppgiften är att sjösätta verksamheterna enligt det lagda anbudet.

Du ansvarar för löpande förhandling inom områden som, fastigheter, inventarier, fordon samt fackliga kontakter. Du medverkar i alla anbudsprocesser och säkerställer att anbudets innehåll går att leverera, stöttar Depåchefer och har löpande kontakter med kunden som är Västtrafik.

Vi söker dig som har relevant akademisk examen och erfarenhet av ledarskap, både formellt och som ledare för komplexa projekt. Det är viktigt att du har förhandlingsvana och är van att arbeta med budgetering och affärsuppföljning. Branscherfarenhet är inte ett krav men det är en stor fördel om du har arbetat i personalintensivt tjänsteföretag där upphandling är en central del av affärsmodellen.

Som person är du en naturlig ledare som uppskattar att ha ansvar för andra. Du är övertygande och har god förhandlingsförmåga. Med din sociala säkerhet har du lätt för att anpassa dig till andra människor och är bra på att presentera och tala inför grupper. Du är positiv och uthållig, anpassar dig lätt till nya utmaningar och motiveras av variation i arbetet. Självklart är det en stor fördel om du har ett miljöintresse och tror på kollektivtrafiken och dess utveckling.

För rätt person med ambitioner finns det stora möjligheter till utveckling. Nettbuss är en stor koncern med visionen att bli Nordens ledande kollektivtrafikföretag och den mest attraktiva arbetsgivaren i branschen.

Välkommen med din ansökan via www.maquire.se senast den 1 oktober. Vid frågor, välkommen att kontakta Karin Wallin, 076 340 14 60, Daniel Ågren 073 519 40 50 eller Åse Torbjär Granath, 076 338 87 97 på Maquire.