Erfaren controller/redovisningsekonom till Första AP-fonden

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 11 september 2018
Stängs
den 11 oktober 2018
Kontakta
Sara Borgeström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Erfaren controller / redovisningsekonom till Första AP-fonden

Första AP-fonden är en av fyra buffertfonder i det allmänna inkomstpensionssystemet. Första AP-fondens affärsidé är att, med väl avvägda finansiella risker, uppnå högsta möjliga avkastning på fondens tillgångar och därmed långsiktigt bidra till en hög och förutsägbar ålderspension för nuvarande och framtida pensionärer. Vid halvårsskiftet 2018 förvaltade Första AP-fonden tillgångar till ett värde av cirka 335 miljarder kronor. Fonden har kontor i moderna lokaler i centrala Stockholm. Idag har fonden drygt 60 anställda. 

Om tjänsten
Första AP-fonden söker en erfaren controller/erfaren redovisningsekonom till enheten för Affärsstöd. Enheten omfattar idag sju anställda, varav controllern och en ekonomiassistent tillhör ekonomigruppen.  Övriga medarbetare inom enheten tillhör back-officegruppen. Man rapporterar till chef för Affärsstöd vilken ingår i ledningsgruppen.

I rollen som controller/redovisningsekonom kommer man att ansvara för budget och kostnadsuppföljning samt bokslutsarbete. Då fonden ökar investeringar inom alternativa tillgångsslag ökar behovet av kompetens inom skatte- och bolagsstrukturering varför vi söker en person som har intresse av att utvecklas inom detta område. Personen kommer dessutom att vara systemägare av huvudbokssystemet Agresso samt Private I (system för alternativa investeringar). Vidare kommer man att delta i utvecklingen av arbetsmetoder och processer inom enheten. I rollen ingår även handledning av ekonomiassistenten.

Tjänsten innebär goda möjligheter att utvecklas inom sitt område.

Din profil
Första AP-fonden är en arbetsplats där egenskaper som ansvarstagande, respekt, öppenhet och samarbete värderas högt. Sökande bör vara en person som delar fondens värderingar och som är prestigelös, noggrann, stresstålig samt van vid att arbeta såväl självständigt som i en grupp. 

Du är civilekonom med minst sju års arbetslivserfarenhet från finansiell redovisning i kapitalförvaltande bolag eller liknande.

Ansökan 
I denna rekrytering samarbetar Första AP-fonden med SJR. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Sara Borgeström på telefon 08-407 55 12. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb