Backoffice/Middleoffice Treasury till MedMera Bank

Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 september 2018
Stängs
den 14 oktober 2018
Ref:
2271
Kontakta
Jesper Ideberg, Stefan Eriksson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella söker nu en kombinerad Middle Office och Back Office medarbetare till MedMera Banks Treasury-avdelning. Vi söker en person med förståelse och intresse för finansiella instrument som är driven, ansvarstagande, flexibel och som vill utveckla sin riskkompetens samt på sikt ta ett större ansvar för bankens ERM. I rollen arbetar du i huvudsak med Treasury och rapporterar till MedMera Banks ekonomichef. MedMera Banks Treasury ansvarar även för förvaltningen av KF:s finansiella tillgångar. Du kommer således att övervaka och administrera bankens och KF:s affärstransaktioner. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Ansvara för det löpande arbetet avseende redovisning och uppföljningen av dagssaldon på olika transaktionskonton med därtill tillhörande sedvanlig clearing och settlement
  • Utföra den dagliga rapporteringen avseende flöden och riskpositioner till Front Office och 2:a linjens riskfunktion
  • Tillse att all nödvändig dokumentation överensstämmer med transaktionsflödena
  • Ta fram underlag på olika finansiella intäkter och kostnader
  • Bereda underlag avseende bankrapportering till tillsynsinstanser
  • Medverka i utvecklingen av Treasury-funktionen
  • Ombesörja 1:a linjens riskkontroll och hålla sig uppdaterad kring lagar och regelverk som verksamheten faller under
  • Ansvara för driften och vidareutvecklingen av performance- och riskkontrollmodellerna
  • Aktivt delta vid framtagandet av styrdokument, såsom IKLU och policys
  • Ansvara för veckovis resultatutvärdering av kapitalförvaltningen

Erfarenheter 

Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi. Du har med fördel 2-4 års erfarenhet från backoffice/middleoffice inom bank alternativt på företag. Du har ett stort intresse för finansiella instrument och treasury-system. Du har förmågan att självständigt initiera, driva och slutföra projekt med hög kvalitet inom utsatt tidsram. Vidare uttrycker du dig väl på både svenska och engelska, i såväl muntlig som skriftlig kommunikation.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är positiv, driven och flexibel. Som person är du även noggrann och problemlösningsorienterad. Du är stresstålig, serviceinriktad och samarbetar väl i grupp. Utöver nämnda egenskaper är du ansvarstagande och utför dina arbetsuppgifter med hög kvalitet inom utsatt tidsram. Slutligen drivs du av att alltid vilja förbättra och utveckla befintliga processer och rutiner.

MedMera Bank

MedMera Bank är ett helägt dotterbolag till KF. Sedan 2007 bedriver MedMera Bank bankverksamhet under Finansinspektionens tillsyn. MedMera Banks uppdrag är att leverera medlemsnytta till kunderna och affärsnytta till Coop-butikerna och därigenom skapa lönsamhet som säkrar bankens framtid. Detta uppfyller MedMera Bank genom att erbjuda konsumentkooperationens 3,4 miljoner medlemmar ett brett utbud av finansiella tjänster och produkter. Förutom Coop MedMera Betalkort, som bl a består av MasterCard-kort som kan användas i hela världen, erbjuder banken kontoprodukter, privatlån och inköpskort för juridiska personer. Banken ansvarar även för all kortinlösen inom konsumentkooperationen och för vissa anslutna partners. MedMera Bank har idag cirka 60 anställda och samarbetar tätt med Coop och den övriga KF-koncernen.

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt. 

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvariga kontaktpersoner är Jesper Ideberg och Stefan Eriksson.

Liknande jobb

Liknande jobb