Controller till Capio S:t Görans Sjukhus

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 17 september 2018
Stängs
den 17 oktober 2018
Kontakta
Karin Van Egeraat
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Controller till Capio S:t Görans Sjukhus

Controller till Capio S:t Görans Sjukhus

Om tjänsten
Som Controller på Hjärt- och Akutmedicinkliniken Capio S:t Görans Sjukhus så ingår du i stabsfunktionen och är i ditt uppdrag direkt underställd verksamhetschefen på Hjärtkliniken. Du ingår i båda  klinikernas ledningsgrupper. I din roll som Controller fungerar du som ett stöd till verksamhetschefer och första linjens chefer avseende ekonomifrågor vilket sker i ett nära samarbete med övriga i controllergruppen och Ekonomiavdelningen. Som Controller för Hjärt- och medicinkliniken har du också ett nära samarbete med Controller för Medicin- och Neurologiska kliniken i gemensamma frågor. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta att driva budget - och prognosarbetet samt att ta fram relevanta underlag. Du kommer att ansvara för bokslutstidsplan inom klinikerna samt för att upprätta underlag för upplupna intäkter/kostnader. Vidare så kommer du att ansvara för kvalitetssäkring av bokslut och tillser att rapportering/uppföljning sker enligt satta deadlines och i enlighet med Capios gällande rapporteringsstruktur och definitioner. Du kommer att stödja chefer med analys- och rimlighetsbedömning av resultat samt ekonomiska nyckeltal, exempelvis KPP. Du kommer att bistå med att ta fram ekonomiska underlag och med att utbilda verksamheten i ekonomiska processer och aktuella stödsystem. Till en viss del kommer du att stödja, driva och vara delaktig i olika förbättringsarbeten inom verksamheten och som medlem i klinikernas ledningsgrupp.

Din bakgrund
Du har en akademisk examen inom ekonomi och några års erfarenhet som controller/financial controller med viss erfarenhet av budget- och prognosarbete. Som person är du strukturerad, noggrann och trivs med att arbeta i en verksamhetsnära roll. Du är självgående, uthållig och flexibel samt har lätt för att samarbeta med olika typer av människor. Vidare så är du kommunikativ, pedagogisk och kan anpassa nivån samt förklara ekonomi på ett förståeligt sätt. 

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Capio S:t Görans Sjukhus med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Karin Van Egeraat  på 08-4715908 . Vi tillämpar ett löpande urval, välkommen med din ansökan!

Om företaget
Capio S:t Görans sjukhus AB ingår i en av Europas ledande privata vårdkoncerner, Capio AB, och är det första akutsjukhuset i Sverige med en privat ägare. Capio S:t Görans sjukhus har cirka 2000 anställda, 310 vårdplatser och vi tar emot drygt 220 000 patienter varje år.

Liknande jobb

Liknande jobb