Myndighetsjurist till Finansinspektionen

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 20 september 2018
Stängs
den 15 oktober 2018
Ref:
1096
Kontakta
Charlotte Rydin
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som myndighetsjurist kommer du att hantera och ge rättsligt stöd i de juridiska frågor som typiskt sett förekommer i en myndighet. Arbetet har en bred inriktning där du kommer arbeta med förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, dataskydds-, avtals- och arbetsrätt. I dina arbetsuppgifter ingår även att göra rättsutredningar och svara på remisser. Du utvecklar, uppdaterar och har löpande ansvar för olika typer av interna styrdokument. 

Du är också med och vidareutvecklar myndighetens arbete med etikfrågor och genomför utbildningar.

Tjänsten är placerad på staben Juridisk samordning och du rapporterar till chefsjuristen.

Vi söker dig som har en jur.kand. och flerårig erfarenhet av att arbeta med myndighetsjuridiska frågor på en myndighet. Vi ser gärna att du har en bred erfarenhet och goda kunskaper inom förvaltningsrätt och offentlighet- och sekretesslagstiftning. Vi ser också gärna att du har intresse för den finansiella sektorn och det är en fördel om du har erfarenhet inom det området.

Som person är du analytisk, självgående och har lätt för att sätta dig in i nya problemställningar. Rollen bygger på att du kan förstå och analysera frågor där du har ett lösningsinriktat förhållningssätt. Vi förutsätter att du kan arbeta självständigt och samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är tydlig i din kommunikation, strukturerad och har förmåga att planera ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta chefsjurist Charlotte Rydin på 08-408 985 04.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll krävs för anställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 15 oktober 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!