Redovisningsekonom till Hobbex

Rekryterare
Hobbex
Plats
Stockholm
Annonserat
den 21 september 2018
Stängs
den 21 oktober 2018
Kontakta
Mari Jehrlander
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Privat sektor

Redovisningsekonom till Hobbex

21-09-2018

Om verksamheten

Hobbex grundades 1961 och har sedan start varit ett självklart val för hobbyentusiaster och pryltokiga. På senare år har kunderbjudandet smalnat av och fokuserats. Målgruppen är idag millennials som söker trendiga produkter inom teknik, hobby och fritid. Hobbex erbjuder high-end produkter av hög kvalitet från kända varumärken inom i huvudsak tre produktområden, Radiostyrt, Drönare och El-fordon. Merparten av produkterna vi säljer är livsstilsprodukter och kunderna är ofta pålästa, kunniga och väldigt intresserade. Vi som arbetar på Hobbex delar våra kunders intressen. Vi använder produkterna själva och vet vad det handlar om. Hobbex genomför nu en omfattande transformation av verksamheten. Från att vara en traditionell aktör med fokus på butiksförsäljning satsar vi nu på att bli ett ledande digitalt varumärke i sin bransch. Vår målsättning är att bli marknadsledare på nätet inom våra prioriterade produktområden. Vårt e-handelserbjudande kommer på sikt att förstärkas med Showrooms på attraktiva marknader. Vi bedriver idag verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Huvuddelen av vår försäljning sker i Sverige. Huvudkontoret ligger idag i Borås men kommer under hösten att flyttas till Stockholm

Redovisningsekonom till Hobbex

Nu flyttar Hobbex kontoret till Stockholm och söker en ny redovisningsekonom. Rollen kommer att innebära brett ekonomiarbete, allt ifrån det löpande till att delta i månadsboksluten. Lagret är outsourcat och det ingår att ha kontakter med leverantören för att säkerställa lagerstatus. På sikt kommer även prognoser och analyser att ingå. Rollen rapporterar till CFO och är placerad på det nya kontoret centralt i Stockholm.

Arbetsuppgifter:

  • Kund- och leverantörsreskontra
  • Löpande redovisning
  • Avstämningar
  • Delaktig i månadsbokslut
  • Kontakt med leverantör för lagret
  • Analyser och prognoser

Vem är du?

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och någon erfarenhet av att jobba med redovisning. Kanske är du nyligen klar med din utbildning, har jobbat extra med ekonomi och söker ditt första jobb som redovisningsekonom. Det är inget krav, men meriterande om du har erfarenhet av Fortnox och dina kunskaper i Excel är på en bra nivå. Har dina tidigare redovisningskunskaper kommit från verksamhet med varulager är det en stor fördel. Eftersom rollen innebär kontakter med utländska leverantörer är det viktigt att du är bekväm med att arbeta på engelska.

Men det viktigaste av allt är hur du är som person!  För att matcha oss tror vi att du är en driven och social person som vill lära dig nya saker. Du är analytisk, snabblärd och har ett intresse för varuflöden och affärer. Du gillar också att jobba i en miljö som präglas av en start-up anda och är engagerad i ditt jobb.

Du erbjuds

Du kommer att vara en viktig teamspelare för vårt nya kontor. Andan är entreprenöriell, alla är väldigt engagerade i företaget och har ett stort eget intresse för produkterna. I den här rollen får du vara med och bygga upp något nytt och du kommer att få inblick i hela verksamheten snabbt.

I den här rekryteringen samarbetar Hobbex med Jurek Rekrytering och Bemanning och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mari Jehrlander på tel. 0736-12 05 55. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Mari Jehrlander
0736-120555