Head of Business Control till Nelly

Rekryterare
Nelly
Plats
Borås
Annonserat
den 27 september 2018
Stängs
den 27 oktober 2018
Ref:
2277
Kontakta
Katarina Milenkovic
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en driven och affärsnära Head of Business Control till Nelly, en ledande aktör inom mode på nätet. Nelly erbjuder en spännande verksamhet med många spännande varumärken. Som Head of Business Control leder du controlling-funktionen på bolaget samt arbetar i en analytisk roll. Du supporterar och fungerar som en affärspartner till bolagets CFO, såväl i det dagliga som i det strategiska arbetet. Du kommer i denna roll fokusera på att utveckla affären och driva olika effektiviserings- och lönsamhetsprojekt. Du ingår i en grupp av Business Controllers och rapporterar till bolagets CFO. Till denna roll söker vi en affärsorienterad och erfaren Business Controller som vill arbeta nära verksamheten och stödja med ekonomisk uppföljning samt analysarbete. Placeringen för denna roll är i Borås och vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Leda och utveckla controlling-funktionen inom Nelly med personalansvar för bolagets controllers.
  • Ansvara för att driva, planera samt rapportera budget och prognos till ledning samt koncern.
  • Genomföra diverse analyser samt resultat- och KPI-uppföljning per avdelning, månadsvis och ad-hoc.
  • Ansvara för att driva utvecklingen av Nellys BI-system; bla Qlikview.
  • Driva utvecklingen av Nellys processer för varustyrning och sortimentseffektivitet.
  • Ta fram samt utveckla business case av nya affärsinitiativ och scenarioanalys av nuvarande affär.
  • Ad-hoc analyser till VD och CFO samt övriga medlemmar av Nellys ledningsgrupp.
  • Sammanställning av strategimaterial och ansvar för att driva uppföljning av strategiplan tillsammans med CFO.
  • Driva och leda projekt som syftar till att utveckla processer och rutiner inom Business Controller-funktionen.

Erfarenhet
Till denna tjänst söker vi dig med en akademisk examen inom ekonomi samt med cirka 5-10 års erfarenhet av business controlling. Du har tidigare arbetat i en roll som Business Controller eller Head of Business Control företrädesvis inom detaljhandeln eller på ett bolag/bransch med lagerhantering. Du har en god förståelse för redovisning och är van vid att hantera de arbetsuppgifter som är en del av din roll som Head of Business Control. Du har goda kunskaper i Excel och Qlickview samt talar och skriver väl på svenska såväl som på engelska.

Personliga egenskaper
Som person är du analytisk, driven och positiv. Du trivs i att arbeta i en roll med många kontaktytor där du fungerar som ett stöd till kollegor med ekonomisk kunskap i analysarbete. Du är pedagogisk i ditt sätt att vara och finns där för dina medarbetare. Du drivs av att jobba nära affären och är affärsorienterad. Vidare är du lösningsorienterad, ansvarsfull och har en förmåga att leverera hög kvalitet inom utsatt tidsram.

NLY Scandinavia/Nelly.com
Nelly.com och NLYMAN.com är en ledande aktör inom mode på nätet för mode- och skönhetsmedvetna tjejer och killar mellan 18 och 35 år. Nelly och NLY MAN inspirerar med nyheter varje dag från några av våra 700 olika varumärken. Här hittar du kläder, skor, underkläder, badkläder, skönhetsprodukter, accessoarer och sportkläder för alla typer av tillfällen. Nelly.com och NLYMAN får in över 300 nya plagg varje dag från internationellt välkända modehus och butikens egna unika varumärken som t.ex. NLY Trend och NLY Shoes och NLY Lingerie. Nelly är idag verksamma på följande geografiska marknader; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Österrike, Nederländerna, UK, Frankrike, Belgien, Polen samt en EU- och en Internationell site. De är en del av e-handelskoncernen Qliro Group AB (publ.).

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Katarina Milenkovic.