Koncernredovisningsansvarig till Jernhusen

Rekryterare
Jernhusen
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 27 september 2018
Stängs
den 27 oktober 2018
Kontakta
Sara Borgeström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Koncernredovisningsansvarig till Jernhusen

Söker du en roll där du får ta helhetsansvar för extern rapportering och koncernredovisning på ett framgångsrikt fastighetsbolag med affärer, hållbarhet och samhällsnytta i fokus? Rollen som koncernredovisningsansvarig på Jernhusen ger möjligheten att få fortsätta utvecklas inom såväl koncernredovisning som IFRS och fastighetsutvecklingsprojekt/redovisning.

Till rollen söker vi dig med bakgrund som revisor och/eller koncernredovisningsekonom, med ett stort intresse för redovisningsfrågor och regelverk och att för driva utveckling framåt.

Du kommer att rapportera till ekonomichefen för redovisning och reskontra och tillhöra ett redovisningsteam på tre personer Tjänsten är placerad på Jernhusens huvudkontor i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden: 

  • Koncernredovisning tio gånger per år
  • Ansvar för extern rapportering i enlighet med IFRS
  • Projektledning av delårsrapportering
  • Ansvar för de finansiella delarna i årsredovisningen
  • Delaktig i planering av bokslutsprocess och bokslutsgranskning
  • Systemansvarig för Ocra / Unit 4 FPM
  • Driva utveckling och stötta i redovisningsfrågor, IFRS-regelverk etc
  • Stötta i framtagande av styrelse- och ledningsgruppsmaterial inklusive analys av utfall mot budget mm

Erfarenhet och kvalifikationer
Vi söker dig som är civilekonom med inriktning redovisning och minst 4 års erfarenhet av koncernredovisning. Du har erfarenhet av delårsrapportering och årsredovisning enligt IFRS.  Vi ser att du antingen skaffat dig erfarenheten som revisor där du reviderat koncerner eller från en mer ”hands on” roll som koncernredovisningsekonom. Viktigast är att du känner dig trygg med att ta ett självständigt ansvar för de frågorna och leveranserna i en svensk koncern.  Har du erfarenhet av fastighetsbranschen och Ocra/FPM är det meriterande.

Personliga egenskaper
Rollen ställer krav på stark initiativförmåga liksom ett metodiskt och strukturerat arbetssätt. Du samarbetar effektivt med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper. Du är bra på att prioritera och planera och få med dig andra i syftet att nå gemensamma mål.  Som person är du engagerad och har en vilja att kontinuerligt utvecklas inom ditt specialistområde.

Om Jernhusen
Jernhusen utvecklar, förvaltar och äger fastigheter längs den svenska järnvägen. Att arbeta på Jernhusen innebär att aktivt bidra till att skapa framtidens stationsnära städer och att få fler att välja hållbara resor och transporter. Idag har Jernhusen cirka 200 medarbetare och huvudkontoret ligger i centrala Stockholm. Jernhusen är helägt av svenska staten och äger 160 fastigheter till ett värde av 16,2 miljarder kronor. Jernhusen är en av många aktörer som tillsammans kommer att sätta ett stort avtryck på samhällsutvecklingen. Då Jernhusen har relativt få anställda i ett företag med höga ambitioner innebär det att du får mycket ansvar och en möjlighet att göra skillnad på riktigt tillsammans med engagerade kollegor.  

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Jernhusen med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan så snart som möjligt. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström, 070-471 59 14.