Jurist till Finansinspektionen

Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 oktober 2018
Stängs
den 15 oktober 2018
Ref:
1090
Kontakta
Mirka Ylinen Gorne
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Kvalificerad jurist som vill vara med och påverka utvecklingen för fondbolag

Ref 18-16514

Som kvalificerad jurist på avdelningen Marknadsuppföranderätt arbetar du med varierande typer av rättsutredningar och uppgifter, men ditt fokus kommer att vara frågor relaterade till fondbolag och AIF-förvaltare. Du arbetar till exempel med tillstånds- och sanktionsprövningar, ärendehantering och med framtagande och implementering av nya regler och föreskrifter.

Med anledning av nya regelverk befinner sig avdelningen i en spännande fas med mycket arbete kopplat till att sätta ny praxis. Som kvalificerad jurist arbetar du både självständigt med egna uppgifter samt stöttar kollegor inom avdelningen. Avdelningen Marknadsuppföranderätt tillhör verksamhetsområde Konsumentskydd och du arbetar nära tillsynsverksamheten inom området.

Arbetet ger stor möjlighet för dig som jurist att få hög specialistkompetens inom ett rättsligt område under FI:s tillsyn och möjlighet finns att medverka i avdelningens internationella arbete samt att få ansvar som projektledare. Du har löpande kontakter med andra myndigheter och Regeringskansliet.

Vi söker dig som har en jur.kand. eller annan juristexamen samt erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från företag under FI:s tillsyn, domstol, advokatbyrå eller relevant myndighet. Du har troligtvis god kännedom om det finansiella systemet, företag under FI:s tillsyn och/eller erfarenhet av arbete med ärendehantering på myndighet. Vi ser gärna att du har kunskap om de regelverk som gäller för fondbolag och AIF-förvaltare. Notarietjänstgöring är meriterande.

Som person är du analytisk och har en förmåga att komma fram till slutsatser och rekommendationer för olika beslut och ställningstaganden. Du är även självgående, duktig på att ta egna initiativ och har ett strukturerat arbetssätt. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Mirka Ylinen Gorne på 08-408 984 93 eller mirka.ylinengorne@fi.se

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 15 oktober 2018. Rekryteringsprocessen bedrivs fortlöpande och arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av processen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!