Global Manager Strategic Sourcing

Plats
Stockholm / Ljungby
Annonserat
den 4 oktober 2018
Stängs
den 3 november 2018
Kontakta
Anne Palmgren
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till Ymer Technology söker vi nu en

Global Manager Strategic Sourcing

Som Global Manager Strategic Sourcing har du ansvaret att säkerställa och vidareutveckla vår strategi och vårt arbetssätt för Sourcing inom Ymer Group med fokus på kostnad, kvalitet och leveransprecision. Tillsammans med ditt team har du ansvaret att visualisera och genomföra planen för Sourcing. I din roll som globalt ansvarig förväntas du verka ute i verksamheten för att coacha, stödja och utveckla vår organisation.

Ett nära samarbete med våra affärsområden, avdelningar för teknik, kvalitet och projektledning är avgörande för att nå resultat. Exempel på arbetsuppgifter kan vara:

  • Utveckla och genomförande av strategi
  • Optimera inköpskostnaderna för gruppen
  • Löpande kontakt med våra leverantörer i Europa, USA, Kina och México
  • Säkerställande att rätt relation utvecklas med våra leverantörer
  • Utveckla arbetssätt och metodik inom ditt team och samarbeten med andra delar av företaget

Global Manager Strategic Sourcing har idag personalansvar för fyra personer med placering i Stockholm och Ljungby. Tillsammans med ditt team vidareutvecklar du vår verktygslåda inom området. Du rapporterar till Chief Procurement Officer och ingår i ledningsgruppen Procurement. Placeringsort kan vara Stockholm eller Ljungby. Du förväntas resa i ditt uppdrag.

Den vi söker
För detta uppdrag söker vi dig med minst 5 års erfarenhet inom strategiskt inköp. Du har verkat i en internationell industri med egen produktion och omfattande varuflöden. I grunden har du en eftergymnasial utbildning med inriktning på ekonomi, logistik och leverantörsbedömning. Teknisk kunskap är meriterande. Från tidigare uppdrag har du utvecklat din förmåga att verka i affärssammanhang och i en internationell kontext. Du har erfarenhet av strategiskt arbete inom området och även utvecklad erfarenhet av att leda ett team med eget personalansvar. Vårt koncernspråk är engelska och du behärskar engelska i tal och skrift. För att lyckas i detta uppdrag tror vi att du som person bör vara trygg i dig själv och skicklig att bygga relationer och får människor med dig. Du är väl förankrad inom ditt kompetensområde och med det som grund har du förmåga att visualisera och skapa motivation för en gemensam målsättning. För uppdraget krävs även att du är analytiskt lagd.

Ymer Group kan erbjuda
Ymer Technology har unika samarbeten med världens största OEM´s. Vi utmanar traditionell business med vår kreativitet, teknisk kompetens och med fokus på våra kundrelationer. Ymer erbjuder en dynamisk och internationell arbetsmiljö som ställer krav på att du tillsammans med oss har modet att tänka utanför boxen.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Anne Palmgren tfn +46 707 127222. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se.

Välkommen med din ansökan!