Säljare Norra Sverige

Rekryterare
Nexans
Plats
Sundsvall / Luleå
Annonserat
den 5 oktober 2018
Stängs
den 25 oktober 2018
Ref:
SE-13369
Kontakta
Leif Andersson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Bygger du långsiktiga och hållbara kundrelationer? Är du energifylld, nyfiken och tekniskt intresserad? Vill du ingå i ett framgångsrikt team som representerar ett starkt varumärke?

Du ska marknadsföra Nexans koncept med innovativa elinstallationsprodukter, service och logistik som gör vardagen enklare för våra kunder.

Position
Nexans Sweden AB är ett globalt företag, med lång och framgångsrik tradition på den nordiska marknaden. Inom bolaget finns det stora utvecklingsmöjligheter och viljan att vara bäst genomsyrar hela organisationen. Nu finns ett behov att förstärka företagets säljorganisation. Till affärsområde Building & Territories med inriktning installation, söker vi nu en driven säljare med ett genuint intresse för kunden.

Som säljare har du eget resultat- och budgetansvar där du jobbar med uppföljning och utveckling av befintliga kunder, samtidigt som du arbetar med prospektering och nykundsbearbetning.  Du ska marknadsföra Nexans koncept med innovativa elinstallationsprodukter, service och logistik som gör vardagen enklare för våra kunder. Försäljningen sker via grossister som du bearbetar via telefon och besök.

Ditt ansvarsområde är region Norra Sverige. I rollen som säljare jobbar du mot gemensamt fastställda mål och sköter hela säljprocessen, från första kontakt till offert och avslutad affär. Till din hjälp har du en komplett organisation vid huvudkontoret i Grimsås. Sundsvall eller Luleå är idé på placeringsort, men detta kan diskuteras. Vi räknar med 2-3 resdagar/vecka inom distriktet. 

Vem är du? 
Du bör ha teknisk förståelse och 5-10 års erfarenhet från försäljning, gärna mot grossist. Vi ser positivt på om du har kunskaper från elbranschen. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. God datorvana och att hantera Officepaketet  samt säljstödsystem ser vi som en självklarhet.

Förutom dina kunskaper och erfarenheter värdesätter vi dina personliga egenskaper mycket högt. Du tycker om att arbeta strategiskt med att utveckla affärs- och kundrelationer, hitta lösningar och skapa mervärden för kunden. Du har en mycket god förmåga att driva dig själv,  är lösningsfokuserad och strukturerad. Att ha ordning och reda är goda förutsättningar för att bli framgångsrik i rollen.

Du ska i linje med Nexans värdegrund arbeta med kunden i fokus, värdesätta medarbetare, ta eget ansvar, samarbeta samt alltid sträva efter världsklass. Du älskar att leverera och överraska! 

Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar Nexans Sweden AB med Mercuri Urval AB. Ansvarig rekryterare är Leif Andersson, 0705 – 455 682. Välkommen med din ansökan (SE-13369) via www.mercuriurval.se. Sista ansökningsdag är 25 oktober 2018.

Om företaget
Nexans tryggar tillgången på energi genom sitt stora och varierade utbud av kablar och kabellösningar som förbättrar våra kunders verksamhet och resultat världen över. Med en industriell närvaro i över 40 länder och försäljningskontor över hela världen har Nexans närmare 26 000 anställda och en omsättning på cirka 6,4 miljarder euro. I Sverige har Nexans drygt 500 anställda. Företaget finns i Grimsås i Tranemo kommun.