Area Sales Manager till Wiha

Rekryterare
Wiha Nordic A/S
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 8 oktober 2018
Stängs
den 24 oktober 2018
Ref:
SE-13237
Kontakta
Adam Bergström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

- till ett världsledande företag inom premiumverktyg

Position
Som Area Sales Manager på Wiha erbjuds du ett spännande och utmanande jobb. I rollen kommer du att ansvara för att skapa affärer i hela norra Sverige från Närke till Norrbotten. Du kommer att ha nära kontakt och stöd från det Nordiska teamet och ett nära samarbete med din svenska kollega som ansvarar för Sveriges södra region. Du kommer att backas upp av Customer Service och säljsupport som är placerade i Danmark.

Dina arbetsuppgifter inkluderar b.la:

  • Ansvar för budgeterad försäljning, samordning av marknadsaktiviteter och införsäljning av nya produkter på marknaden mot direktkunder och distributörer.

  • Affärsutveckling med inriktning på Wihas marknadssegment industri och elgrossister

  • Öka försäljnings- och försäljningspotentialen genom att etablera relationer med de cirka 100 befintliga kunderna i distriktet.

  • Genomförande av centralt riktade försäljnings- och marknadsaktiviteter (marknadsåtgärder, mässor, marknadsföring, praktik, utbildning etc.)

Som Area Sales Manager är du anställd i det danska bolaget Wiha Nordic A/S och rapporterar direkt till Nordic General Manager. Du arbetar från hemmakontor och drivs av att spendera merparten av din tid på resande fot ute hos kunder.

Vi söker dig med teknisk säljerfarenhet inom B2B marknaden som har gedigen erfarenhet av att arbeta mot återförsäljare i industrisektorn. Du har tidigare erfarenhet eller god kunskap om verktyg eller liknande tekniska produkter och vi tror att du är bosatt i Stockholm-Mälardalen. Du har ett starkt eget driv och gillar att skapa nya affärer och etablera långsiktiga kundrelationer.

I rollen erbjuds du en möjlighet att arbeta med världsledande högkvalitativa produkter i ett välrenommerat och stabilt tyskt familjeföretag. Du arbetar tillsammans med ditt Nordiska team och ges frihet under ansvar att påverka och självständigt driva upp och utveckla din region och Wihas fortsatta framväxt på den Svenska marknaden.

Låter det intressant? Då är du varmt välkommen med din ansökan via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-13237). Vi gör löpande urval och ber dig därför ansöka så snart som möjligt men senast den 24 oktober 2018. Eventuella frågor besvaras av Adam Bergström, adam.bergstrom@mercuriurval.com alt. tel. 0709 28 29 87.

Om företaget
Wiha utvecklar och tillverkar produkter med absolut högsta krav på funktionalitet, lång livslängd och ergonomi. Wiha grundades för mer än 75 år sedan som ett familjeföretag med tillverkning av handverktyg. Idag är Wiha ett globalt företag med försäljningskontor i Europa, Asien och USA. Wiha erbjuder yrkeshantverkaren ett omfattande sortiment av premiumverktyg av mycket hög kvalitet, som tillverkas i en toppmodern produktionsprocess och utmärks av en användarinriktad innovationspolitik, överlägsen ergonomi, säkerhet och lång livslängd. Företaget är 100% familjeägt med utveckling och tillverkning i Schwarzwald i Tyskland. Wiha Nordic A / S har huvudkontor i Greve / Danmark och ägs 100% av Wiha GmbH i Tyskland. Läs mer på https://www.wiha.com/se/