Koncerncontroller till Swedol

Rekryterare
Swedol
Plats
Tyresö (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 15 oktober 2018
Stängs
den 14 november 2018
Kontakta
Anna Berggren
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

SJR söker för Swedols räkning en driven och ansvarsfull Koncerncontroller med en stor samarbetsförmåga.
Är du högskoleutbildad inom ekonomi och har några års erfarenhet från controllerarbete? Då tror vi att du kan vara den vi söker – varmt välkommen med ditt CV.

Om Swedol:
Swedol är ett svenskt handelsföretag som säljer verktyg, maskiner och arbetskläder via webbshop och i butik. Swedol sätter sina kunder i centrum och vill att de ska bli framgångsrika i sina verksamheter genom att vara proffsiga, trevliga och lösningsorienterade. Swedols gemensamma värdeord är: Enkelt, Proffsigt, Hjärta och Driv. Som Koncerncontroller på Swedol blir du placerad på huvudkontoret i Tyresö, mycket goda bussförbindelser finns.

Arbetsuppgifter:
I den här rollen som koncerncontroller finns stor möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Du kommer att ha personalansvar för en person och du blir även en del av ledningsgruppen.

I ett nära samarbete med CFO tillåts du ta stort ansvar och du blir en nyckelperson i verksamheten. Vidare kommer du att säkerställa internrapportering och verksamhetsstyrning i koncernen med fokus på lönsamhet och effektivitet. Dessutom blir du ekonomifunktionens representant i företagets IT-råd och i din roll ingår ävenledes att följa upp och analysera olika strategiska initiativ som gjorts i koncernen.

Som Koncerncontroller kommer du att driva koncernens budget- och prognosprocesser och medverka till att ta fram information och analyser till delårsrapport, bokslutskommuniké och årsredovisning. 

Du kommer dessutom att arbeta som controller i en av Swedols divisioner med några av nedan arbetsuppgifter:

  • Kalkyler/uppföljning av nya butiker
  • Uppföljning av försäljning/produkter/marginaler för divisionen
  • Driva budget- och prognosprocesserna i divisionen
  • Analys pris- och rabattförändringar
  • Ansvarig för butikernas styrkort inklusive utveckling
  • Diverse adhoc analyser
  • Aktivt delta i strategiska projekt tex kapitalrationalisering 

Vem är du?
Vi tror att du är en coachande och engagerad person som drivs av att samarbeta och leda dig själv och dina kollegor framåt. Du har akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande och har arbetat med liknande arbetsuppgifter i flera år. Det krävs i denna roll att du är kommunikativ och har lätt för att uttrycka dig i tal och i skrift, både på svenska och på engelska. Det är ett krav att du har mycket goda kunskaper i Excel samt att du har väldigt god system- och processförståelse för relevanta affärssystem.

För att passa i rollen som Koncerncontroller lägger vi stor vikt vid din personlighet. Vi önskar att du ska vara driven och proaktiv och ha en förmåga att kunna prioritera och strukturera ditt arbete. Det värderas högt om du har erfarenhet av retail och en transaktionsintensiv verksamhet. Meriterande är också om du har dokumenterad erfarenhet av att självständigt klara av att vidta förändringar i det egna arbetet för att möta interna och externa krav.

Viktig information
Uppdraget är ett konsultuppdrag med anställning hos SJR och med start i november/december ca 4 månader med möjlighet till förlängning. Dock bör tilläggas att vid ömsesidig vilja kan uppdraget leda till en tillsvidareanställning. Urvals- och intervjuarbetet kommer att ske löpande. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig konsultchef, Anna Berggren på telefonnr: 070-471 59 16. Välkommen med din ansökan!

Konsult hos SJR
Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.

Om företaget
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag och har sedan 1993 byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 550 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå.  

Eller vet du någon som skulle passa ännu bättre? Berätta för dem.