Junior Data/Business Analyst till IPM

Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 oktober 2018
Stängs
den 15 november 2018
Kontakta
Karin Van Egeraat
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

IPM söker en Junior Data/Business Analyst till kund teamet

IPM söker en Junior Data/Business Analyst till kund teamet

Om rollen
Har du intresse för effektiviseringsarbete och system samt kunskap om finansiella marknader och en fallenhet för matematik? Då kan det här vara tjänsten för dig.

IPM växer och söker nu en Junior Data/Business Analyst till en nyinrättad tjänst som ska fungera som en supportfunktion mot klientteamet och affärsutvecklingsteamet. Dessa grupper har som uppdrag att förvalta och utveckla kundportföljen. Vi jobbar mycket under eget ansvar och du rapporterar löpande till chefen för klientteamet.

I rollen kommer ditt huvudsakliga ansvar att innefatta:

Ansvar för all data i CRM-verktyget Foliometrics vilket innebär att se till att den är uppdaterad, korrekt och tillgänglig.

Vara intern systemägare och bli ’’expert’’ på all funktionalitet, samt proaktivt  arbeta för att utöka  och optimera användningen.

Upprätta interna och externa rapporter till kunder, teamet, ledningen med flera. Både standardiserade och olika ad hoc-rapporter. Det kan röra sig om att föreslå att bygga nya format utifrån ett syfte eller ta fram specifika data på efterfrågan.

Strukturera och analysera data i systemet och föreslå förbättringsåtgärder.

Hantera olika kontaktytor internt och externt och kunna omvandla behov (data eller funktionalitet) till kravspecifikation och kommunicera dessa med alla parter.

Ingå i projekt och ta mycket ansvar att driva dessa framåt.

Eftersom tjänsten är nyinrättad så kan den komma att utvecklas.

Din bakgrund 
Vi söker dig som är civilingenjör, systemvetare eller civilekonom med minst två års arbetslivserfarenhet. Vi tror att erfarenhet från en backoffice- eller middleofficeroll på en kapitalförvaltning, ett fondbolag eller bank kan vara en fördel. Alternativt så arbetar du i en junior data/business analyst roll och vill fortsätta utvecklas inom finansbranschen. Du har grundläggande kunskaper om finansiella marknader och förstår analys och jämförelsemått på en basnivå. Du har mycket goda kunskaper i engelska både i tal och skrift.

Det är meriterande om du är intresserad av system samt har erfarenhet av SQL Server Reporting Services (SSRS), Microsoft Dynamics, fondadministration och projektledning.

Som person har du en utpräglad känsla för detaljer samt är strukturerad och effektiv. Du har också förmågan att jobba med flera saker parallellt, är analytisk och kan ta dig an problemlösning. Du är ambitiös och har en positiv grundinställning. Vidare så tror vi att du kommer att trivas bäst hos oss om du är prestigelös, gillar att arbete i ett team samt trivs med att ha många olika kontaktytor.

IPM kommer att genomföra bakgrundskontroller på slutkandidaterna i processen.

Ansökan
I den här rekryteringen så samarbetar IPM med SJR. Urvals- och intervjuarbetet kommer att ske löpande. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult, Karin Van Egeraat, på telefonnr: 070-4715908. Välkommen med din ansökan!

Om företaget 
IPM grundades 1998 och är i dag en av de globalt ledande systematiska (modelldrivna) makroförvaltarna med ca 50 miljarder kronor i strategin. Dessutom har IPM 30 miljarder kronor i traditionell aktieförvaltning, även den modellbaserad. Majoriteten av våra kunder är institutionella investerare såsom pensionsfonder, livförsäkringsbolag, stiftelser och statliga institutioner inklusive ledande sådana i USA, Europa, Asien och Australien. 

Vår organisation växer. Vi är för närvarande cirka 60 medarbetare med varierande bakgrund som arbetar från vårt huvudkontor i centrala Stockholm och från våra mindre kontor i London och New York. Vi är stolta över att ta hand om våra medarbetare och erbjuder en stimulerande och dynamisk miljö där utveckling och nyfikenhet är starkt bidragande till vår framgång. Vi erbjuder en atmosfär som präglas av ambition och kompetens; av öppenhet och glädje i att arbeta tillsammans. Vår ambition är att fortsätta växa genom att leverera robust och diversifierad avkastning och genom utmärkt kundservice. Läs mer om oss på www.ipm.se