Ekonomichef till nya Bording

Rekryterare
Bording AB
Plats
Borås (Stad)
Annonserat
den 16 oktober 2018
Stängs
den 15 november 2018
Kontakta
Helena Bengtsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ekonomichef till nya Bording

Till vårt kontor i centrala Borås rekryterar vi nu en operativ ekonomichef. Vi är i en förändringsfas och söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten vidare!

Arbetsbeskrivning 
Som ekonomichef hos oss har du det övergripande ansvaret för att leda och driva vår ekonomi- och personalavdelning. Du kommer att arbeta för Bording AB och Bording InStore AB, en fusion som beräknas vara klar vid årsskiftet. Det finns goda möjligheter att själv vara med och utforma arbetet samt skapa en struktur och fördelning av arbetsuppgifterna. Rollen innefattar personalansvar för två medarbetare.

Vi ser att ditt arbete som ekonomichef kommer innefatta redovisning, analys, rapportering, budget och prognos samt arbete med årsbokslut och årsredovisning. Du säkerställer att företaget följer lagar, regler och interna riktlinjer och är vår kontaktperson mot bank och revisorer. Du ser även till att vi har en välfungerande internkontroll.  En annan uppgift är att löpande kartlägga ekonomiska och operativa risker och i detta har du en nära dialog med såväl VD som styrelse för att skapa en ökad medvetenhet. Arbete inom HR ingår också då du är övergripande ansvarig för vår personal- och löneadministration. Som ekonomichef har du en självklar roll i vår ledningsgrupp.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet och som har arbetat flera år som ekonomichef. Du är en erfaren ledare med tidigare vana av arbete med personalfrågor och har ett intresse för HR. Vi ser gärna att du har en förståelse för IFRS och koncernrapportering. Meriterande är även erfarenhet av att arbeta på ett produktionsbolag eller av att fusionera bolag.

Som person är du självgående och lösningsorienterad med ett tydligt kundfokus. Du är noggrann och har ett strukturerat och ordningsamt arbetssätt samtidigt som du har en uttalad analytisk förmåga. Du trivs att arbeta med uppgifter av såväl mer hands-on karaktär som med mer strategiska frågeställningar. Då rollen innebär många kontaktytor är du en kommunikativ person som har lätt för att samarbeta med andra. Har du även en affärsmässighet och ett genuint intresse för verksamheten samt vill arbeta i en familjär och prestigelös miljö är detta tjänsten för dig!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SJR in Sweden AB (SJR). Skicka in din ansökan senast första november, urval och intervjuer kommer dock att ske löpande. För att söka tjänsten går du in på www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Helena Bengtsson om du har frågor på telefon 031-333 54 85. Välkommen med din ansökan!

Bording AB är en del av det danska börsnoterade F.E Bording som har verksamhet i Sverige, Norge och Danmark med en omsättning om 900 mkr. Bording Group består av 14 hel- eller delägda bolag, som arbetar inom tre kompetensområden: Rådgivning, Crossmedia/Logistik och IT-lösningar. Den svenska verksamheten består av ca 80 anställda och omsätter 200 mkr. Bording arbetar med Marketing Communication Services. Vårt mål är att hjälpa våra kunder att ta fram kundkommunikation som skapar affärer. Alla Bordings tjänster och lösningar har sin utgångspunkt i att frigöra resurser hos kunderna så de kan fokusera på sin egen kärnverksamhet.

Det finns en gedigen kompetens inom Bording Group vars bredd är unik på marknaden. Våra systerföretag kompletterar varandra på ett sätt som få andra kan. Vi har det stora bolagets ekonomiska resurser samt det lilla bolagets service och omtanke om våra kunder.