Analytiker inom Healthcare till Vator Securities

Rekryterare
Vator Securities
Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 oktober 2018
Stängs
den 15 november 2018
Kontakta
Mari Jehrlander
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vator växer och söker nu en skicklig analytiker med inriktning Healthcare till vårt Corporate Finance-team. Vår målgrupp är ledande bolag inom life science, medicinteknik och diagnostik. Utöver en bakgrund inom Healthcare har den ideala kandidaten även ett intresse för finansiell modellering där uppdraget också är att rekommendera rätt bolag till våra klienter. Som analytiker kommer du att rapportera till vår chefsanalytiker och tjänsten är placerad på vårt kontor på Kungsgatan i centrala Stockholm.

Arbetsbeskrivning:

  • Ansvara för att analysera och följa utvecklingen av bolag inom life science, medicinteknik och diagnostik.
  • Analysera enskilda företag för att bygga och uppdatera värderingsmodeller.
  • Analysera branschtrender och genomföra omfattande omvärldsbevakning och research i syfte att alltid vara i framkant vad gäller Healthcare-området.
  • Utforma och presentera rapporter av högsta kvalitet till företagsledning och styrelser inklusive rekommendationer baserade på underlaget.
  • Föra en aktiv dialog med investerare samt bolagens ledning och ägareInteragera och arbeta nära övriga kollegor i Corporate Finance-teamet.

Vem är du?

Vi söker dig som är civilekonom eller civilingenjör med inriktning industriell ekonomi är läkare eller har en PhD inom relevant disciplin. Det är meriterande om du har dubbelexamen, har doktorerat eller om du har genomfört studier inom Life Science-området. Du har vidare minst tre års arbetslivserfarenhet från analysarbete och har du erfarenhet från Management Consulting eller Corporate Finance är det meriterande. Du är således en exceptionell analytiker som gör genomtänkta bedömningar och har en förmåga att avgöra vad som kan bli nästa potentiella "Unicorn".

För att trivas hos oss bör du vara en högpresterare som är van vid ett högt tempo. Du är positiv, ambitiös och driven samt gillar att bli utmanad i ditt arbete. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är nyfiken och kreativ samt vill förstå både affärer och människorna bakom. Du är vidare en teamspelare av världsklass som förstår vikten av att vara både självgående och duktig på att samarbeta med andra.

Du erbjuds
Är du rätt person för oss erbjuds du en utmanande och viktig roll i en växande organisation med driv, framåtanda och engagemang. Du kommer att få ständiga utmaningar och möjlighet att växa tillsammans med organisationen. Vator har gjort flera framgångsrika och omskrivna investeringar inom bioteknikområdet de senaste åren och detta är således en unik möjlighet för dig som vill vara "med där det händer" och fortsätta att driva branschen framåt.

I denna rekrytering samarbetar Vator Securities AB med Jurek Rekrytering & Bemanning. För mer frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mari Jehrlander på mari.jehrlander@jurek.se, tel. 0736-12 05 55. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Mari Jehrlander
0736-120555

Om verksamheten
Vator Securities tillhandahåller kapitalmarknads- och rådgivningstjänster till ledande noterade och privata tillväxtföretag med fokus på life science, medicinteknik och diagnostik. Firmans arbetssätt genomsyras av en entreprenöriell anda och hög engagemangsnivå för att driva fram en stark tillväxt för firmans bolagskunder samtidigt som resultat levereras till firmans erfarna institutionella och professionella investerarkunder. Vator Securities grundades i Stockholm 2010 och är till huvuddelen en partnerägd firma.