Financial Controller till Coeli Asset Management

Rekryterare
Coeli
Plats
Stockholm
Annonserat
den 19 oktober 2018
Stängs
den 18 november 2018
Ref:
2284
Kontakta
Madelene Steinert
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en Financial Controller till Coeli Asset Management. Som Financial Controller ansvarar du för såväl redovisningen som för uppföljningen för koncernens största bolag, Coeli Asset Management, koncernens fondbolag. Du blir en viktig kugge för Coeli och utöver det dagliga arbetet i tjänsten så ingår det även att utveckla processerna på finansavdelningen som idag består av totalt fem personer. Vi söker en senior och erfaren Financial Controller som kan agera expert inom bolaget för komplexa redovisningsfrågor samtidigt som man kommer att ansvara för processer på koncernnivå. Du arbetar både operativt och strategiskt, rapporterar till CFO och har ett nära samarbete med de olika avdelningarna inom bolaget. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

  • Ansvara för månads-, kvartals- och årsbokslut samt upprätta årsredovisning för Coeli Asset Management
  • Ansvara för resultatanalys samt lönsamhetsuppföljning för Coeli Asset Management
  • Delta och ansvara för budget- och prognosarbete
  • Säkerställa korrekt momshantering inom Coeli-gruppen samt ansvara för rapportering till finansinspektionen
  • Engagerat delta i projekt som syftar till att förbättra samt utveckla bolagets interna rutiner och processer inom finansavdelningen
  • På ett välkomnande och professionellt sätt supportera arbetet i övriga bolag som ingår i affärsområdet Asset Management samt agera expert i komplexa redovisningsfrågor för hela avdelningen

Erfarenhet
Du har en akademisk examen inom ekonomi samt minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och sedan tidigare goda kunskaper inom IFRS. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet från redovisningsarbete inom finansbranschen samt kännedom och kunskap om Finansinspektionens regelverk. Du är van vid att arbeta brett med redovisning och kan självständigt sköta bokslutsarbetet. Därutöver är du flytande i både svenska och engelska i såväl tal som skrift samt har goda kunskaper i Microsoft Office.

Personliga egenskaper
Som person är du positiv, analytisk och noggrann med ett driv samt en vilja utveckla dig själv tillsammans med dina kollegor. Du ser fram emot att arbeta i en miljö som är i förändring och du gillar och har erfarenhet från förbättringsarbete och utveckling av rutiner och processer på en finansavdelning. I rollen har du många olika kontaktytor varför det är viktigt att du är kommunikativ, social och har lätt för att anpassa dig till olika situationer. Ditt arbetssätt är strukturerat, du är van att arbeta självständigt och har förmågan att leda och skapa engagemang hos dina medarbetare.

Coeli
Coeli är en svensk kapitalförvaltare med inriktning på aktivt förvaltade fonder. Förvaltarteamen är specialister på fonder inom aktier, räntor, hedge, fastigheter och private equity. Coeli är en snabbt växande aktör som idag förvaltar 20 miljarder kronor åt både professionella och privata investerare. Förutom kapitalförvaltning erbjuder Coeli också tjänster inom förmögenhetsförvaltning såsom experthjälp inom familje- och skattejuridik, pensioner och försäkringar. Coeli har funnits sedan 1994 och är idag ett företag med cirka 70 anställda. Vi finns representerade med kontor i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Malmö, Uppsala och Örebro.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Madelene Steinert och Johan Zethrin.