Ekonomichef / Site Controller till Perstorp Specialty Chemicals

Rekryterare
Perstorp
Plats
Perstorp
Annonserat
den 19 oktober 2018
Stängs
den 18 november 2018
Kontakta
Magnus Mellborg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ekonomichef / Site Controller till Perstorp Specialty Chemicals

Perstorpkoncernen är världsledande inom flera sektorer av specialkemimarknaden för en mängd olika branscher och applikationer. Våra produkter är en del av ett brett utbud av produkter som används varje dag hemma, på jobbet eller på fritiden. Mer information finns på www.perstorp.com.

Site Perstorp, belägen i södra Sverige, är en av Perstorpkoncernens största tillverkningsanläggningar som varit i drift sedan 1881. Bas- och specialpolyoler, formiater, organiska syror och formalin är de främsta produkter som tillverkas i Perstorp.

Vill du arbeta på ett innovativt och marknadsledande företag? Har du erfarenhet av produktion och kunskap om produktionsflöden? Perstorp Specialty Chemicals söker nu en ekonomichef / site controller till Site Perstorp.

Arbetsbeskrivning
Perstorp Specialty Chemicals söker en ekonomichef / site controller som vill arbeta i en både utmanande och utvecklande roll där det ingår att proaktivt driva förändring och bidra till utveckling av lönsamheten. Du kommer arbeta med att sammanställa, analysera och rapportera finansiell information och omsätta den i värdeskapande slutsatser och rekommendationer.

Genom att verka som diskussionspartner gentemot fabrikschefer och övriga ledningsgruppen driver du utveckling och effektivisering av hela produktionskedjan med fokus på kontroll och optimering av både fasta kostnader och rörliga tillverkningskostnader. Du ingår i sitens ledningsgrupp, har personalansvar och rapporterar till VD för Site Perstorp.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Legal och operativ rapportering
  • Produktionsuppföljning
  • Budget och prognosarbete
  • Processutveckling
  • Produktkalkylering
  • Utveckla rapporter och systemstöd i SAP

Lämplig bakgrund
Du kan ha längre erfarenhet från en motsvarande roll där du idag söker dig till ett expansivt, lönsamt företag i stark utveckling. Du kan också idag arbeta i en roll som supply chain- eller produktionscontroller där du framgångsrikt drivit olika effektiviseringar och utvecklingsprojekt. Du behöver ha erfarenhet av produktion och har tidigare påvisat stark analytisk förmåga och erfarenhet av att arbeta med de löpande processerna kring rapportering, budget och uppföljning i en produktionsmiljö. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning. Det är meriterande om du har erfarenhet av SAP och du har också goda kunskaper i Excel samt gärna erfarenhet av LEAN management.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du trivs med mycket ansvar och tar gärna på dig krävande utmaningar samtidigt som du är kommunikativ och pedagogisk. Din personlighet präglas även av en ständig vilja att utveckla, förbättra och optimera processer och arbetssätt, alltid med organisationens bästa för ögonen och i nära dialog med resten av organisationen.   

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Perstorp med SJR. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt.