Redovisningschef till Stendörren

Rekryterare
Stendörren
Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 oktober 2018
Stängs
den 21 november 2018
Kontakta
Malin Sager
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ett tillfälle för dig som vill utvecklas inom fastighetsredovisning och arbeta på ett spännande fastighetsbolag i stark tillväxt. Som Redovisningschef erbjuds du en nyckelroll inom ekonomifunktionen och får möjlighet att utveckla bolagets ekonomiprocess. 
 

Om tjänsten
Ekonomiavdelningen består av ca. 11 personer och är uppdelat i tre funktioner, en Redovisningsfunktion, en Koncernredovisningsfunktion samt en Controllerfunktion. Som Redovisningschef kommer du att driva och ansvara för bolagets redovisningsfunktion och leda Redovisningsgruppen bestående av 7-8 personer. Stendörren är ett tillväxtorienterat bolag vilket medför att organisationen förväntas växa över tid.  

Du är baserad på kontoret i Stockholm innerstad och rapporterar till Vice VD/CFO. Du ansvarar för utvecklingen av processer och rutiner inom redovisningsfunktionen, kompetensutveckling av redovisningsgruppen och i nära samarbete med CFO säkerställa att bolagen i koncernen följer gällande redovisningsregler. Bolaget arbetar i Ocra inom koncernredovisning och Vitec 3L som ekonomisystem. 
 

Huvudsakliga ansvarsområden

  • Övergripande ansvarig för att moderbolagets- och koncernbolagens månads, kvartals och årsbokslut deklarationer samt årsredovisningar håller hög kvalitet och följer gällande lagar och regelverk
  • Genomföra uppföljningar och analyser av bokslut
  • Utifrån ett redovisningsperspektiv vara delaktig i budget- och prognosprocesserna
  • Arbeta med de processer som är kopplade till redovisningsavdelningen
  • Säkerställa att ekonomi- och rapporteringssystem utnyttjas på ett effektivt sätt
  • Vara behjälplig i skattefrågor och vid implementering av redovisningsprinciper
  • Kontakt med revisorer, myndigheter och andra externa intressenter

 Stendörren erbjuder dig en spännande och utmanande roll på huvudkontoret med trevliga lokaler i centrala Stockholm. Stendörren är ett dynamiskt företag med stora möjligheter till personlig och professionell utveckling.
 

Din bakgrund
Rätt person för tjänsten har 6-10 års relevant arbetslivserfarenhet. Erfarenheter av redovisning av verksamhet inom kommersiella fastigheter är ett stort plus, men inget krav. Du har en akademisk examen och brinner för att arbeta med ekonomi och redovisning. Vidare har du goda ledaregenskaper och trivs med att utveckla och leda personal i olika åldrar. Rollen kräver att du har en god grundförståelse även för koncernredovisning och IFRS. Givetvis har du god förståelse för alla flöden inom ekonomiområdet och en god systemvana.
 

Personliga egenskaper
För att trivas som Redovisningschef hos Stendörren och för att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att vara kommunikativ, lösningsorienterad, proaktiv, noggrann, strukturerad och ha en inställning att saker ska vara rätt och riktiga. Du behöver vara intresserad av redovisning och de komplexa regelverken samtidigt som du tycker om att utveckla interna processer och rutiner. En god förmåga att hantera förändringar och kontinuerligt sträva efter förbättringar är en förutsättning för att lyckas.
 

Din ansökan
Vill du bli en del av Stendörren? Välkommen att visa intresse via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av ansvarig rekryteringskonsult Malin Sager på Boardtalk AB (tel. 073-690 36 05 eller malin.sager@boardtalk.se) alternativt Ola Everhed (tel. 070-790 01 06 eller ola.everhed@boardtalk.se). Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
 

Om Stendörren
Stendörren är ett börsnoterat fastighetsbolag i stark tillväxt som präglas av hög professionalitet och affärsmannaskap med bibehållen entreprenöriell anda. Bolaget har för närvarande cirka 50 medarbetare som hanterar all ekonomisk och teknisk förvaltning av drygt 110 kommersiella fastigheter i Storstockholm och Mälardalen. Stendörren Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap, som äger, förvaltar och utvecklar lagerlokaler, logistik, industrilokaler och kontorslokaler.