Riskexpert med fokus på marknads- och motpartsrisker

Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 oktober 2018
Stängs
den 12 november 2018
Ref:
1108
Kontakta
Mattias Bergfäldt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som riskexpert på avdelningen Marknads- och likviditetsrisker arbetar du med de största finansiella instituten i Sverige. I rollen har du särskilt fokus på tillsyn av bankernas hantering av marknads- och motpartsrisker, vilket bl a inkluderar prövning av VaR-modeller samt löpande granskning av bankernas riskhantering. Rollen inkluderar även institutansvar för en eller flera banker samt deltagande i projekt gällande metod- och regelutveckling med syfte att förbättra tillsynen på området.

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning på magisternivå, t.ex. som ingenjör eller ekonom med inriktning mot finansiell ekonomi. Du har minst ett års erfarenhet av arbete inom den finansiella sektorn och goda kunskaper om värdepappersmarknadernas olika produkter samt hur marknads- och motpartsrisker uppstår. Vi ser gärna att du har erfarenhet från bank- eller Treasury-verksamhet samt kunskap inom relevanta regelverk såsom Basel, CRR och CRD. Har du arbetat specifikt med marknads- eller motpartsrisker är det meriterande.

Som person är du analytisk, uthållig och serviceinriktad. Du tar ansvar för din uppgift och är effektiv i ditt sätt att planera, organisera och prioritera. Du bidrar till ett gott samarbetsklimat, lyssnar och är tydlig i ditt sätt att kommunicera. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Mattias Bergfäldt på 08-408 980 84.
Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 12 november 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!