Digitaliserings- och automationsstrateg till VGR

Plats
Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 24 oktober 2018
Stängs
den 11 november 2018
Kontakta
Maria Hörnestam
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling med tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Skillnaden startar med oss. Regionservice är Västra Götalandsregionens blodomlopp och tillsammans skapar vi förutsättningar för att vård och samhälle ska fungera. Se även vgregion.se 

Ansök senast: 2018-11-11 Plats: Göteborg

Regionservice rustar för framtiden genom att ta ett nytt grepp om tjänster och processer. För att uppfylla kundernas förväntningar och kunna dra nytta av framtidens digitala lösningar inrättas en roll som strateg för digitalisering och automation. Ett första prioriterat uppdrag blir att utveckla en digitaliserings- och automationsstrategi som säkerställer att förvaltningen är konkurrenskraftig och verkningsfull i en digitaliserad värld.

I rollen kommer du att arbeta med identifiering och prioritering av förvaltningens initiativ att digitalisera och automatisera processer och tjänster. Detta är en ny och mycket central i Regionservice organisation, som kommer att arbeta nära verksamheten. Det gemensamma målet är att leda och accelerera Regionservice digitala utveckling och skapa lösningar som hjälper verksamheterna att bli mer produktiva och effektiva.

Ansvarsområden

  • Leda arbetet med förvaltningens digitaliserings- och automationsstrategi, inklusive mål, prioritering, standarder, ”road maps” och analys
  • Bidra med innovation och utmaning för befintliga processer
  • Implementera digitaliserings- och automationsstrategin
  • Agera länk mellan verksamheten och utvecklare – interna såväl som externa leverantörer

Kvalifikationer

Du brinner för effektiv och affärsmässig service. Att skapa engagemang och delaktighet är nyckelord. Du har en akademisk examen inom teknik, ekonomi eller systemförvaltning samt erfarenhet av helhetsansvar för digitala områden i serviceorienterad verksamhet. Du har bredd och djup i ditt kunnande om digitalisering och automation och en passion för produktivitetsutveckling. Du har erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt inom digitalisering och automation.

Förmåga till nytänkande inom givna ramar, ett resultatinriktat arbetssätt och beslutfattande utifrån helhetsperspektiv är något som du behärskar väl. Som person är du handlingskraftig, har god samarbetsförmåga och trivs med att bygga relationer.

Välkommen med din ansökan med CV o personligt brev på www.vgregion.se senast den 11 november. I den här rekryteringen samarbetar VGR med Maquire. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Maria Hörnestam 0763-38 76 46.

Ansvarig rekryterare

Maria Hörnestam

MARIA.HORNESTAM@MAQUIRE.SE