Operations & Site Manager

Rekryterare
Märkas AB
Plats
Åstorp/Helsingborg
Annonserat
den 24 oktober 2018
Stängs
den 11 november 2018
Kontakta
Maria Hörnestam
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Märkas AB (tidigare Eson Pac Sweden) är ett av två affärsområden inom Eson Pac Group. Inom koncernen erbjuds kompletta förpackningslösningar till Pharma segmentet via Eson Pac. Här ingår kartonger, bi-packsedlar, etiketter och Print & Apply. Eson Pac koncernen ägs av grundar familjen Eliasson och av Nalka Invest (tidigare Inter-Ikea Investments). Bolagsgruppen har produktionsanläggningar i Sverige, Danmark och Schweiz och omsätter ca 800 MSEK med 460 anställda.

Märkas med produktionsenhet i Åstorp är specialiserat på tillverkning och försäljning av helhetslösningar inom etiketter och appliceringsutrustning. Bolaget är sedan 1 november 2017 ett självständigt bolag inom bolagsgruppen med en egen resultat- och balansräkning. Bolaget omsätter ca 160 MSEK med 76 medarbetare. Kundlistan består av kända globala varumärken inom bl a verkstadsindustri, handel, fordon, livsmedel, logistik etc. Våra produkter levereras till 35-40 länder och alla världsdelar. 

I samband med Scanpack mässan i Göteborg lanserar bolaget sitt nya namn MÄRKAS.

Ansök senast: 2018-11-11 Plats: Skåne

I tjänsten som Operations & Site Manager ansvarar du för verksamheten på enheten i Åstorp och leder samt utvecklar funktionerna inköp, kalkyler/nya produkter, order/planering, logistik, teknisk kundsupport, underhåll & tekniska projekt samt produktion, som omfattar 54 medarbetare med tre teamledare. Du rapporterar till VD för Märkas AB och ingår i ledningsgruppen. Du driver och optimerar flödet från inkommande order till fysisk leverans till kund.

Som en viktig nyckelspelare inom Märkas är du en del av ett team där kundfokus står i centrum och “handling är viktigare än ord”.

Märkas erbjuder många spännande uppgifter och utmaningar i ett företag med ambition och framgångsoptimism. En klar och tydlig affärsplan är på plats. Det finns stora möjligheter att påverka den strategiska inriktningen i en effektiv ledningsgrupp med korta beslutsvägar. Här görs maskininvesteringar, ett nytt affärssystem implementeras, med genomförd namnändring är en ny varumärkesstrategi under utveckling samt implementering av LEAN och 5S.

Det övergripande uppdraget är att fortsätta utveckla supply chain organisationens produktivitet och effektivitet samt sätta kund och kvalitet i fokus.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Att aktivt bidra till att Märkas långsiktiga strategi genomförs på ett framgångsrikt sätt
  • Att driva produktivitets- och effektivitetsförbättringar med fortsatt automatisering och digitalisering av processer
  • Att driva processförbättringar som resulterar i hög leveransprecision, minskad kapitalbindning, kortare ledtider och låga kvalitetsbristkostnader
  • Att tillsammans med hela organisationen (tvärfunktionella team) driva ständiga förbättringar
  • Att implementera 5S och Lean konceptet fullt ut i hela organisationen
  • Att rekrytera, utveckla, engagera och motivera personal inom Operations
  • Att i nära samarbete med Försäljning utveckla och erbjuda nya produkter, tjänster och metoder

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom teknik eller ekonomi med minst 5 års erfarenhet i en ledande befattning i en liknande position. Bakgrund från tillverkande processindustri och/eller fordonsindustri, supply chain och produktion är meriterande. Flerårig erfarenhet av förbättringsverktyg, som Lean, 6Sigma eller andra liknande arbetssätt för ständiga förbättringar är ett krav. Du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift. Du är en inspirerande och motiverande ledare med stor förmåga att bygga starka och självgående team, som person är du öppen och nyfiken.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på maquire.se senast den 11 november. Frågor besvaras av Maria Hörnestam 0763-38 76 46 eller Åse Torbjär Granath 0763-38 87 97.

Ansvarig rekryterare

Maria Hörnestam

MARIA.HORNESTAM@MAQUIRE.SE