Göteborgs stift söker Enhetschef för Prästlönetillgångarna

Plats
Göteborg
Annonserat
den 24 oktober 2018
Stängs
den 2 december 2018
Kontakta
Therese Warberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

image.png

Till stöd för församlingarnas verksamhet arbetar Göteborgs stift med kapitalförvaltning, skogsbruk och exploatering. Detta sker bl.a. genom förvaltning av skogs- och jordbruksfastigheter samt värdepapper. Göteborgs stifts innehav är i dagsläget 25 400 hektar skogsmark, 2 000 hektar jordbruksmark, 300 miljoner i värdepapper samt en hyresfastighet i centrala Göteborg.


Vi söker nu Enhetschef för Prästlönetillgångarna

Som enhetschef ansvarar du, under stiftsstyrelsens egendomsutskott, för att utveckla Göteborgs stifts fastighetsbestånd, både när det gäller struktur och nyttjande. Du initierar och ansvarar för förhandlingar vid fastighetsaffärer och virkesförsäljning. Du har också ett övergripande ansvar för miljöfrågor såsom skogscertifiering och förnybar energi. Som enhetschef ingår du i stiftets ledning. Det finns ett nära samarbete med egendomsförvaltningar i övriga stift.

Vi söker dig som är genuint intresserad av kapitalförvaltning, skogsbruk och exploatering. Du har hög etik och moral samt hög riskmedvetenhet. För dig är det viktigt att arbeta hållbart. Prästlönetillgångarna ska, enligt Kyrkoordningen, förvaltas på ett etiskt försvarbart sätt i enlighet med kyrkans grundläggande värderingar.

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete och stimulerande arbetsgemenskap med centralt tjänsteställe vid Lilla Bommen i Göteborg. Tjänsten är på heltid och tillsvidare med tillträde den 1 maj 2019 eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag 2018-12-02