Risk Controller till Brummer & Partners

Plats
Stockholm
Annonserat
den 24 oktober 2018
Stängs
den 23 november 2018
Kontakta
Sara Borgeström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Risk Controller till Brummer & Partners

Brummer & Partners är en ledande europeisk hedgefondförvaltare. Vår affärsidé är att samla aktivt förvaltade fonder med olika investeringsstrategier i en och samma företagsgrupp i syfte att erbjuda en väl diversifierad förvaltning. Vi förvaltar cirka 121 miljarder kronor på uppdrag av institutioner, företag och privatpersoner. Vi är för närvarande drygt 400 personer fördelade på sju länder med huvudkontor i Stockholm. Läs mer på brummer.se.


Om tjänsten
Brummer & Partners har en stark riskkultur och vi lägger stor vikt vid att hålla en riskhantering av högsta klass i förvaltningen. Vi vill förstärka det finansiella riskteamet i Stockholm och söker därför nu en driven och målinriktad Risk Controller. Gruppen består idag av fem medarbetare med hög kompetens och akademisk nivå.

Riskteamet har det övergripande ansvaret för riskmätning och riskkontroll för fonderna inom Brummer & Partners.

Rollen innebär en blandning av finansiella och regulatoriska frågeställningar. Dina ansvarsområden innefattar bland annat:

  • Ägandeskap och ansvar för ramverket för riskkontroll för en eller flera av Brummer & Partners fonder, såväl i Sverige som internationellt
  • Utveckla och utvärdera processer inom riskkontroll och rapportera brister och risker till styrelse och ledning
  • Stödja organisationen i frågor gällande risk och regelefterlevnad
  • Analysera och presentera data inom finansiell risk i styrelserapportering
  • Driva och implementera processer för kontroll och rapportering till såväl styrelse som verksamhet
  • Bevaka nya kommande regelverk och branschstandarder genom aktiv omvärldsbevakning 


Lämplig bakgrund
Vi söker dig som är välstrukturerad och har en stark integritet. Du är kommunikativ, pedagogisk och bra på att samarbeta med andra. För att passa in i gruppen är det också viktigt att du är målinriktad, driven och kreativ i kombination med ett ödmjukt och prestigelöst sätt.

Du har erfarenhet av att ha arbetat med riskkontroll och regelefterlevnad inom fond och värdepapper alternativt relevant konsultverksamhet samt har ett genuint intresse för finansmarknaderna. Flytande svenska och engelska är ett krav. Erfarenhet inom AIFMD, UCITS, Mifid, OPERA, IDD, PRIIPS, PQR eller Solvency II är meriterande.

Vi kan erbjuda dig en mycket bred roll, från att utveckla strategier för riskkontroll till detaljer i regelverkstolkning och modellering, i en intellektuellt utmanande miljö hos en av Europas ledande hedgefondförvaltare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på attraktiv plats i centrala Stockholm.


Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Brummer & Partners med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka in din ansökan snarast möjligt.
Du söker tjänsten via SJR genom att klicka på länken Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 08-407 55 12.