Head of Business Control med systemintresse till Panghus

Rekryterare
Panghus
Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 oktober 2018
Stängs
den 25 november 2018
Ref:
2287
Kontakta
Alexandra Davis
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en Head of Business Control till Panghus som växer kraftigt. Vi söker dig som vill bli en del av en organisation med en tydlig ambition att utmana och utveckla sin bransch. Du kommer ha ett helhetsansvar över att leda och utveckla ekonomienheten, det innebär ett övergripande ansvar för automatisering, projektuppföljning, administration och finansiell rapportering. Du kommer även att ha ansvar över internrapportering, prognoser, moms- och skattefrågor, finansiering samt likviditet. Du samarbetar nära VD och ledningsgruppen samt ditt team av kompetenta kollegor. Organisationen är effektiv med ca 15 personer på huvudkontoret och ca 60 i vårt Litauiska dotterbolag.
 

Din utmaning

  • Utveckla ekonomifunktionen genom Automatisering. Du ser ständigt nya möjligheter genom digitala verktyg och system för att undvika handpåläggning och tidskrävande avstämningar i Excel.
  • Du automatiserar byggkalkyl, prognosarbete och fakturering mot dessa kalkyler för automatisk avstämning och rapportering. 
  • Löpande prognostisera och utföra detaljerad automatiserad projektuppföljning av i synnerhet byggverksamheten.
  • Ta fram verktyg för analyser och presentationer av finansiella nyckeltal och rapporter för intern- och externrapportering, inkl. koncernredovisning, kontakt med banker, revisorer, IT leverantörer och rådgivare
     

Erfarenhet 

Du har relevant akademisk utbildning (civilekonom/civilingenjör eller motsvarande). Du är van att ständigt utveckla en ekonomifunktion med hjälp av nya verktyg och system och vill gärna ta ett brett ansvar i verksamheten. Kunskapsmässigt är det värdefullt med god insikt och erfarenhet av digitalisering/automatisering och controlling/analys. Erfarenhet från fastighetsbranschen är en fördel.
 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är affärs- och resultatinriktad och vill bidra till Panghus utveckling och mål. Med analytisk förmåga har du lätt att förstå samband och helhet och du arbetar strukturerat och metodiskt. Du är en god kommunikatör som skapar förtroendefulla relationer och känner dig säker i olika sammanhang. Som lösningsinriktad lagspelare engagerar du dig i andras frågor och är en uppskattad kollega.
 

Panghus

Panghus har en filosofi om att utmana den traditionella marknaden. Det hela började med tanken: Det måste gå att bygga snygga hus som inte kostar skjortan. Och slipsen. Det måste gå om man ifrågasätter alla gamla sanningar och hittar nya, moderna sätt att bygga och tänka. Och det gick. Sedan 2008 har de förändrat byggbranschen! Och under åren har de förfinat sin process, sitt tänk och utvecklat visionen om att se till att många människor ska kunna förverkliga sina bostadsdrömmar. Hemligheten? Här kan du läsa hur de gör: https://panghus.se/om-panghus/
 

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.
 

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Alexandra Davis.