Business Unit Controller till Somfy

Rekryterare
Somfy
Plats
Malmö (Stad), Skåne
Annonserat
den 26 oktober 2018
Stängs
den 25 november 2018
Kontakta
Magnus Mellborg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du arbeta med controlling på ett innovativt och marknadsledande företag? Är du en flexibel lagspelare som trivs i en dynamisk arbetsmiljö? Somfy söker nu en Business Unit Controller till det svenska huvudkontoret i Malmö.

Arbetsbeskrivning
Som Business Unit Controller på Somfy kommer du att arbeta med att sammanställa, analysera och rapportera finansiell information och omsätta den i värdeskapande slutsatser och rekommendationer. Tjänsten kommer att vara en kombination av både business och financial controlling där du kommer att arbeta i ett nära samarbete med Business Unit Manager. Det kommer att vara en bred, intressant och utmanande roll med arbetsuppgifter såväl inom den strategiska som den operativa driften av verksamheten.   

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Rapportering och bokslutsarbete
  • Budget och prognosarbete
  • Uppföljning och lönsamhetsanalyser
  • Månadsvisa kostnadsavstämningar och jämförelse mot budget
  • Ad hoc analyser

Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande och att du har relevant erfarenhet av arbete med redovisning och controlling. Du har god förståelse av redovisning och erfarenhet av analys, rapportering och bokslutsarbete. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är strukturerad men samtidigt flexibel och har en hög analytisk förmåga där du kan se både detaljer och helheten. Vidare är du kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Som person är du positiv och prestigelös och har en stark vilja till personlig utveckling.  

Ansökan 
I den här rekryteringen samarbetar Somfy med SJR. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt.

 

Somfy Sweden AB ingår i franska koncernen Somfy och är marknadsledande inom en mängd olika områden, främst inom hemautomation. Idag är Somfy etablerat i mer än 70 länder och sysselsätter 8000 människor över hela världen. Somfy grundades 1969 och är en världsledande tillverkare av produkter för automatisering av hemmet vilket omfattar allt från motorer för markiser och rullgardiner men också inom hemautomatisering och smarta hem där produkterna kännetecknas av hög kvalitet, tillförlitlighet och enkelt handhavande. Produkterna bidrar med sina lösningar till en enklare och tryggare vardag i hemmen.

Det svenska huvudkontoret ligger i Malmö där även ett modernt showroom för det smarta hemmet finns. I Sverige har verksamhet genom Somfy bedrivits sedan 1969 vilket lett till ett idag välkänt varumärke inom automatisering för hemmen.

I Somfy Group ingår ett flertal välkända varumärken som Somfy, Simu, BFT, Asa, Mingardi, Pujol, Dooya, Tube och Bononia. För mer information besök www.somfy.se