Junior analytiker med fokus på it-risker

Plats
Stockholm
Annonserat
den 29 oktober 2018
Stängs
den 19 november 2018
Ref:
1110
Kontakta
Åsa Thalén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som junior analytiker analyserar och granskar du bankernas it-verksamhet och informationssäkerhet. I samarbete med erfarna it-riskexperter granskar och utvärderar du it-relaterade risker hos företag som står under Finansinspektionens (FI) tillsyn. Du deltar i utvecklingen av FI:s it-tillsyn och regelbildning. Tjänsten innebär tät kontakt med kollegor på andra tillsynsmyndigheter inom EU och på sikt finns det möjligheter att bidra i internationella arbetsgrupper inom it-riskområdet.

Arbetet ger dig stor möjlighet att utveckla din kompetens och ditt kontaktnät såväl på den svenska finansmarknaden som inom EU. Du kommer också vara med och planera och prioritera FI:s tillsyn inom området.

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen inom systemvetenskap, eller motsvarande. Du har grundläggande kompetens och kunskaper om informationssäkerhet och it-styrning. Vidare visar du på ett stort intresse för it- och informationssäkerhetsrelaterade frågor inom finansiell sektor.

Som person är du självgående, initiativrik och har ett analytiskt förhållningssätt. Du är strukturerad och bidrar med ett gott samarbete med ett öppet förhållningssätt. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Åsa Thalén, avdelningschef på 08-408 980 18.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll krävs för anställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 19 november 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!