Försäljningschef Sverige

Rekryterare
Paroc Group AB
Plats
Skövde/Flexibelt
Annonserat
den 29 oktober 2018
Stängs
den 16 november 2018
Ref:
SE-13386
Kontakta
Frida Olsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som Försäljningschef Sverige för affärsområdet Technical Insulation ansvarar du för att fortsätta utveckla vår affär mot våra kundsegment VVS och Industri.


Du leder försäljningsteamet och förväntas aktivt bidra till att vi når våra uppsatta resultatmål med ambition att öka våra marknadsandelar. Rollen är både strategisk och operativ. Du har budgetansvar och förväntas ta fram och verkställa säljstrategier förankrade mot bolagets budget och målsättning. Vidare är du van vid att driva försäljningsprocesser samt att arbeta strukturerat med försäljningsplaner både utifrån det långa och korta perspektivet. Du leder och coachar ditt team i försäljningsarbetet och är ett stöd vid större upphandlingar och affärer.


För att lyckas i rollen så drivs du av att  leda och utveckla kunder och affärer tillsammans med ditt team. Du brinner för samt har erfarenhet av affärsutveckling och ditt  arbetssätt präglas av högt engagemang både för dina kunder och ditt team. Du är en trygg ledare som har förmåga att lyfta andra samt skapa en tydlighet kring vad som förväntas av alla i teamet. Med din starka drivkraft och höga förmåga att kommunicera och förmedla positiv energi, samarbetar och skapar du förtroendegivande relationer både internt och externt.

 
Vi söker dig som är Högskoleingenjör eller Ekonom föredragsvis med marknadsinriktning alternativt med erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har ett utpräglat affärssinne samt erfarenhet av att leda en försäljningsorganisation gärna inom B2B. Vidare  är det  meriterande om du har erfarenhet av byggbranschen. Ett krav är att du behärskar det svenska och engelska språket flytande både muntligen och skriftligen.

Du har 6st i ditt försäljningsteam samt rapporterar till Sales Director Nordic för Technical Insulation. Vårt skandinaviska huvudkontor med stödfunktioner ligger i Skövde där det är viktigt att du är på plats med viss regelbundenhet för att skapa och bibehålla goda relationer. Vi är flexibla gällande din bostadsort  och du har ca 60-70 övernattningar/år.

Vi erbjuder ett uppdrag i ett tryggt och snabbväxande internationellt bolag med tydligt affärsfokus och en uttalad tillväxtstrategi där du får en nyckelroll i att bidra till  företagets fortsatta framgång.

 

Välkommen att söka tjänsten med CV och personligt brev via www.mercuriurval.se  (ref nr SE-13386) senast 16 november  2018. Vid frågor om tjänsten, kontakta Mercuri Urvals konsult Frida Olsson, 031-333 52 14. Urval sker löpande.

Om företaget

Paroc AB är en av Europas ledande tillverkare av energieffektiva isoleringslösningar för nya och renoverade byggnader, marin och offshore, akustik och andra industriapplikationer. Under vår 80-åriga historia har vi byggt upp ett rykte för innovation, produktprestanda, teknisk expertis och hållbarhet. Vår målsättning är att fortsätta vara en innovativ och pålitlig samarbetspartner för våra kunder i en hållbart byggd miljö. Vi sysselsätter närmare 1840 personer vid våra produktionsanläggningar i Finland, Sverige, Litauen och Polen och Ryssland och vid våra säljkontor. 2017 uppgick vår nettoomsättning till 411 miljoner euro. Paroc är en del av Owens Corning.