Affärsområdeschef till shared services Regionservice, inom Västra Götalandsregionen

Plats
Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 29 oktober 2018
Stängs
den 18 november 2018
Kontakta
Christina Fredriksson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling med tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Skillnaden startar med oss. Regionservice är Västra Götalandsregionens blodomlopp och tillsammans skapar vi förutsättningar för att vård och samhälle ska fungera. Se även vgregion.se 

Ansök senast: 2018-11-18 Plats: Göteborg

Vi söker nu en chef till affärsområdet för shared services och koncerngemensamma tjänster. 

Regionservice är VGR:s interna serviceleverantör och är en samhällsviktig verksamhet med egen politiskt styrd Servicenämnd. Verksamheten levererar tjänster till alla kunder och medarbetare inom Västra Götalandsregionen. Kunderna är bl a sjukhus, vårdcentraler, folktandvårdskliniker, bolag samt kommuner inom regionen. Regionservice genomgår just nu ett omfattande förändringsarbete för att förverkliga visionen ”Sveriges ledande servicepartner till vården”. 

Affärsområdet shared services och koncerngemensamma tjänster är ett av tre affärsområden. Det är en av Sveriges största shared services-verksamheter med 600 medarbetare. De tjänsteområden som ingår är: Ekonomiservice, Löneservice, FM-tjänster inom kontor, konferens samt konsultverksamhet med tjänster inom bemanning, kvalificerad projektledning och förändringsledning. 

Affärsområdeschefen rapporterar till Servicedirektören och ingår i ledningsgruppen på förvaltningsnivå där man arbetar strategiskt med utvecklingsfrågor, effektivisering och förändringsarbete. Fokus för uppdraget är att utveckla tjänster tillsammans med kunderna, leverera dem med kvalitet och säkerställa kostnadseffektiva interna processer. För att lyckas krävs ett tydligt ledarskap som innebär att bygga en intern kultur och nya arbetssätt med utgångspunkt i de strategiska fokusområdena: medarbetarkraft, partnerskap med kunder, kvalitet och innovation.

Vi söker dig med akademisk examen och minst 10 års framgångsrik erfarenhet av ledarskap i ledningsgrupp i större organisation där du arbetat med strategisk verksamhets- och affärsutveckling inom tjänstesektorn. Erfarenhet från ledning av eller omställning till shared services-verksamhet inom ekonomi eller administrativa tjänster är meriterande. 

Som person är du trygg och stabil med hög ambition att skapa resultat, genomföra beslut och driva förändringsarbete. Med helhetsperspektiv och strategiskt tänkande skapar du förutsättningar för att effektivt nå gemensamma mål i en komplex organisation. 

Du är en klok, övertygande och relationsskapande ledare och har ett coachande, nyfiket och långsiktigt perspektiv på ditt ledarskap. Med entusiasm och energi leder och motiverar du andra att arbeta med effektiv och affärsmässig service i fokus.
Det här är en möjlighet för dig som vill lägga kraft på ett framtidsinriktat arbete i en stor organisation som skapar samhällsnytta för hela regionen. 

I denna rekrytering samarbetar VGR Regionservice med Maquire. Ta gärna en första kontakt med Christina Fredriksson 0702-715140, christina.fredriksson@maquire.se eller Åse Torbjär Granath 0763-38 87 97.  Välkommen med din ansökan som du registrerar senast den 18 november på vgregion.se