Juristassistent för arbete inom Marknadstillsynsområdet

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 29 oktober 2018
Stängs
den 12 november 2018
Ref:
1112
Kontakta
Tove Husell
Anställningsform
Vikariat
Arbetstid
Heltid

Som juristassistent på avdelningen Marknadstillsyn arbetar du främst med att administrera ärenden inom avdelningen. Du hanterar uppgifter kopplade till Finansinspektionens (FI:s) tillsyn av rapportering från insynspersoner, anmälan av större innehavsförändringar samt noterade bolags rapportering av regelbunden finansiell- och kurspåverkande information. I rollen kommer du även att arbeta med utveckling och implementering av nya arbetsprocesser och rutiner kopplade till ärendehantering.
Rollen innebär ett nära samarbete med kollegor internt samt tät kontakt med såväl företag under tillsyn som allmänheten i stort.

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av administrativt arbete. Vi ser gärna att du är utbildad paralegal eller har motsvarande administrativ utbildning. Tidigare erfarenhet av arbete med juridiska frågor är meriterande.

Som person är du uthållig, självgående och initiativtagande. Du är strukturerad och planerar, organiserar samt prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du bidrar till ett gott samarbetsklimat, lyssnar och är uppmärksam samt tillmötesgående i ditt bemötande av andra. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Tove Husell på 08-408 982 92.

Tjänsten är ett vikariat som pågår till och med den 31 augusti 2019, med start så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och relevanta betyg senast 12 november 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!