Driven och affärsorienterad Business Controller

Plats
Stockholm
Annonserat
den 30 oktober 2018
Stängs
den 29 november 2018
Ref:
2288
Kontakta
Katarina Milenkovic
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en Business Controller till Villeroy & Boch´s kontor i Gustavsberg. Till denna roll söker vi en driven och kvalitetsmedveten person med stark analytisk förmåga. Som Business Controller hos Villeroy & Boch ansvarar du för divisionen Tableware. Tableware erbjuder allting för det dukade bordet och finns idag hos 500 återförsäljare runtom i Norden. Du kommer att arbeta med analys, rapportering, budget och prognos, samt agerar bollplank till affärsområdescheferna. Detta är en kommersiell roll med fokus på att öka affären inom affärsområdena wholesale, own retail samt B2B i Norden. Vid sidan av det löpande controllingarbetet finns även stora möjligheter att förbättra och vidareutveckla arbetssätt. Detta är en värdefull chans för dig som vill utvecklas som Business Controller och växa med din arbetsgivare, då denna tjänst kommer vara både utvecklande och utmanande. Intervjuer kommer att hållas löpande och vi ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.
 

Din utmaning

  • Ansvara för budget och prognos, samt analys och månadsvis uppföljning av resultat och KPI:er
  • Nära samarbete med säljavdelningen och agera business partner till affärsområdeschef genom diverse analyser
  • Vara delaktig i affärsutvecklingen framåt samt ta fram och utveckla business case samt scenarioanalyser
  • Ansvara för den kort- och långsiktiga rapporteringen av risk-management
  • Säkra processer samt driva förändringsarbete avseende analys och uppföljning
  • Löpande utmana och förbättra intern kontrollmiljö


Erfarenhet
Vi ser gärna att du har en akademisk examen inom ekonomi eller liknande, samt minst tre års erfarenhet ifrån en roll som Business Controller. Du har arbetat självständigt med budget, prognos och affärsorienterad controlling sedan tidigare samt har mycket goda kunskaper i Excel. Vidare uttrycker du dig väl på både svenska och engelska, i såväl muntlig som skriftlig kommunikation.

Personliga egenskaper
Som person är du konceptuell och analytisk, samtidigt som du vågar utmana och driva ett arbete framåt. Du är kommunikativ och trivs med att ha flertalet kontaktytor, samt uppskattar att arbeta i en föränderlig miljö. Din starka analytiska förmåga och ditt siffersinne bidrar till uppföljning och kontroll som ger en helhetssyn över hela företagets verksamhet.

Villeroy & Boch
Villeroy & Boch Gustavsberg AB är en av Skandinaviens ledande producenter av badrumsprodukter och bordsporslin. I koncernen ingår varumärkena Gustavsberg och Villeroy & Boch. Divisionen Bath & Wellness har fokus på alla produkter inom badrummet, t ex WC, tvättställ, blandare, badrumsmöbler, badkar och massagebadkar och divisionen Tableware har ett brett sortiment med allt för det dukade bordet. Den nordiska koncernen har i dag omkring 450 medarbetare och omsätter ca 1 miljard SEK. Företaget är ett helägt dotterbolag till den tyska koncernen Villeroy & Boch AG och tillhör därmed en av Europas största producenter av badrumsinredningar och kvalitetsporslin. Gustavsberg har en lång tradition – porslinstillverkningen startade år 1825 – och företagets kran- och WC-modeller tillverkas i Sverige. Filosofin har sedan starten varit hög kvalitet, god formgivning, tidlös design och innovativa lösningar. Företaget satsar stort på vattenbesparing och miljöarbete. Ambitionen för framtiden är att öka marknadsandelar på den nordiska marknaden genom att etablera starkare relationer med kommersiella ”triggers” bland Villeroy & Boch’s nyckelkunder.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvariga kontaktpersoner är Katarina Milenkovic och Hugo Bergström.