Avdelningschef till Finansinspektionen

Plats
Stockholm
Annonserat
den 30 oktober 2018
Stängs
den 20 november 2018
Ref:
1115
Kontakta
Marie Jesperson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du vara med och leda arbetet på rättsavdelningen inom område Marknader?

Ref 18-20022

Som biträdande avdelningschef leder du en grupp jurister som främst arbetar med rättsliga frågor gällande värdepappersbolag. De hanterar tillståndsprövningar och ärendehandläggning samt arbetar även med sanktionsprövningar och framtagande och implementering av nya regler och föreskrifter. Gruppen utgör även ett stöd till Finansinspektionens (FI:s) tillsynsverksamhet i aktuella rättsliga frågor.

Som chef leder, stöttar och skapar du goda förutsättningar för dina medarbetares resultat och utveckling, bland annat genom tydliga mål och uppföljning. En viktig del i rollen som biträdande rättsavdelningschef är också att säkerställa att beslut, regler och föreskrifter är genomtänkta, konsekventa och väl motiverade. Du arbetar nära avdelningschefen och övriga biträdande avdelningschefer och kommer att ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Vi erbjuder dig ledarskapsutbildning för att ge dig förutsättningar att lyckas i ditt ledarskap.

Rättsavdelningen på Marknader befinner sig i en spännande fas och kommer under 2019 att växa och få fler ansvarsområden. Det kommer även att inrättas en tillståndsavdelning på FI som på sikt kan komma att hantera en del av avdelningens ärenden. Som biträdande avdelningschef har du goda möjligheter att vara med och påverka arbetet med att utveckla och förbättra verksamheten.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom juridik och gedigen erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, exempelvis från advokatbyrå, myndighet eller finansiellt företag. Rollen förutsätter att du har erfarenhet av att leda eller handleda andra, och vi ser gärna att du tidigare haft en arbetsledande befattning. Du har självklart ett stort intresse för ledarskapsfrågor och av att utvecklas i din roll som ledare. Erfarenhet av regelgivning samt juridiskt arbete inom den finansiella sektorn eller på värdepappersmarknaden, samt kunskap om och praktisk erfarenhet av relevanta regelverk, är meriterande. Det är också en fördel om du har notariemeritering.

Som person är du beslutsam, analytisk och framåtblickande. Du är även strukturerad och planerar, organiserar samt prioriterar ditt och andras arbete på ett effektivt sätt. Du bidrar till ett gott samarbetsklimat och är tydlig i ditt sätt att kommunicera. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Marie Jesperson på 08-408 981 59.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 20 november 2018. Rekryteringsprocessen bedrivs fortlöpande och arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av processen.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!