Redovisningsansvarig till Readly - Stockholm

Rekryterare
Boardtalk
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 30 oktober 2018
Stängs
den 29 november 2018
Kontakta
Helena Öberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Readly är en digital tjänst som ger användarna obegränsad tillgång till mer än 3 200 nationella och internationella magasin i en app. Tjänsten är snabb, enkel att använda och varje användare får dessutom obegränsad läsning på upp till 5 enheter, hela familjen kan alltså använda samma abonnemang. Flera smarta funktioner som favoritmarkering, sökfunktion i artiklar och offlineläsning till resan, gör det lättare för användaren att utnyttja Readly till fullo. Readly grundades i Sverige 2013 och har idag har ett 50-tal anställda. Readlys app finns tillgänglig i hela världen med huvudfokus på Sverige, Tyskland och Storbritannien.

Rollen 
Readly står inför en spännande expansion och söker nu en Redovisningsansvarig som vill vara högst delaktig i denna utveckling. I tjänsten ingår att driva och ansvara för bolagets redovisning, bokslut och rapportering. Du är baserad på vårt huvudkontor i Stockholms city och rapporterar till Readlys CFO. Du ansvarar för att bolagets redovisning och rapportering följer IFRS och övriga relaterade regelverk samt utvecklar och förbättrar Readlys processer och rutiner.

Huvudsakliga ansvarsområden

  • Övergripande ansvarig för att moderbolagets- och koncernens månads/ årsbokslut samt årsredovisning håller hög kvalitet och följer gällande regelverk.
  • Ansvara för upprättandet av bolagets koncernredovisning
  • Utifrån ett redovisningsperspektiv genomföra uppföljningar och analyser av bokslut samt vara delaktig i budget- och prognosprocesserna
  • Ansvara för de processer som är kopplade till redovisningsfunktionen
  • Säkerställa att koncernen har ett väl anpassat ekonomi- och rapporteringssystem samt att det utnyttjas på ett effektivt sätt
  • Hantera lokala och internationella skattefrågor
  • Ansvara för implementeringen av nya redovisningsprinciper
  • Kontakt med revisorer, skatteverket och andra externa intressenter
  • Vara kontaktperson och stöd för redovisningsfunktionerna i Readlys utländska dotterbolag. 

Passande bakgrund
Du är civilekonom eller motsvarande och har flera års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete; har du en bakgrund från revisionsbyrå är det meriterande. Du har ett genuint redovisningsintresse och ser vikten av att vara uppdaterad gällande aktuella frågor redovisningsområdet, och vilja att sätta sig in i hur verksamheten fungerar.

Du talar och skriver engelska obehindrat och har goda kunskaper inom MS Excel och övriga Office-paketet. 

Personliga egenskaper
Som person är du positiv, flexibel och lösningsorienterad och du har förmågan att planera om samt anpassa ditt och gruppens arbete efter rådande förutsättningar. Vidare värderar du ett gott samarbete med såväl dina kollegor som övriga kontaktytor i organisationen både i Sverige och utomlands.  

Du värdesätter samarbete och att ha roligt på jobbet. 

Din ansökan
Vill du bli en del av Readly? Välkommen att visa intresse via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av ansvariga rekryteringskonsulter Helena Öberg (070-7901075), e-mail helena.oberg@boardtalk.se eller Mats Holmberg (072-8532313), e-mail mats.holmberg@boardtalk.se. Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.