Senior Underwriter Företag till Dina Försäkringar

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 30 oktober 2018
Stängs
den 29 november 2018
Kontakta
Emma Östlund
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Har du lång erfarenhet av arbete med underwriting inom Företag och vill vara delaktig i produktutveckling, strategiarbete och målsättningar för ett av Sveriges äldsta försäkringsbolag? Nu ges möjligheten att skapa och utveckla Dina bolagens framtid tillsammans i ett tätt samarbete med bolagen och tillsammans med ett engagerat team på Skeppsbron i Gamla Stan.

Om tjänsten
Som senior underwriter på Dina Försäkringar ansvarar du för regelverk och riskurval för företags- och fastighetsförsäkring. Här får du vara med och bygga bolaget framåt genom att utveckla Dinas portfölj, rollen innebär att du är delaktig i skapandet och utförandet av strategier och målsättningar. I arbetet ingår det också att utbilda och ge stöd till Dina bolagens företagssäljare, riskansvariga och till Dina Försäkringars mäklardisk. Som Senior Underwriter arbetar du också med riskbedömning och prissättning. Tjänsten är en heltidstjänst med placering på Dina Försäkringars kontor i Gamla Stan men resor till de olika Dina bolagen ingår.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvara för regelverk och riskurval för företags- och fastighetsförsäkring.
  • Godkänna risker, viss manuell prissättning i affärssystem, skapa och förvalta processer inom underwriting, (så som Underwriting File Review) för hela affären och för respektive Dina bolag.
  • Delta i produktutvecklingsarbete inklusive tariffarbete och delta i utvecklingen av Dinas portfölj.
  • Arbeta i vårt återförsäkringsteam och vara delaktig i upphandling och uppsättning av Dinas externa återförsäkringsskydd.
  • Vara delaktig i strategiarbete och målsättningar för bolagen.
  • Utbilda och vara stöd för Dina bolagens företagssäljare och riskansvariga samt Dina Försäkringars Mäklardisk i bland annat affärs- och teckningsfrågor samt riskanalys.

Vem är du? 
För att lyckas i rollen ser vi att du har djupa kunskaper inom återförsäkring, företags- och fastighetsförsäkring samt en lång erfarenhet av arbete med underwriting och riskbedömning inom Företagsområdet. Du är en social och pedagogisk person med ett affärsmässigt förhållningssätt och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Till dina styrkor hör att du är analytisk, noggrann, initiativtagande och drivande. Du är en prestigelös relationsskapande lagspelare som ser möjligheter och bidrar med nya idéer för en lönsam affär och är beredd att hugga i där det behövs.

Kontakt 
Vill du bli en del av Dina Försäkringar? Välkommen att visa intresse via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av Emma Östlund (070 790 88 36) emma.ostlund@dinaforsakringar.se eller Ola Everhed ola.everhed@boardtalk.se. Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Om Dina Försäkringar 
På Dinas avdelning Produkt & Underwriting är det idag 15 personer som arbetar med produktutveckling och underwriting inom sex produktområden (motor, boende, djur, person, lantbruk och företag). Hos oss får du möjlighet att påverka ditt arbete genom egna initiativ samt att driva verksamhetens utveckling framåt i ett tätt samarbete med bolagen och andra avdelningar inom bolaget såsom t.ex. aktuarieavdelningen. Att dessutom få arbeta i kulturminnesmärkta lokaler, ett stenkast ifrån vattnet med gym och gruppträningsmöjligheter mitt i centrala Stockholm kan man väl knappast klaga på?

 Dina Försäkring AB är en serviceorganisation och ett försäkringsbolag som ägs av Dina-bolagen runtom i Sverige.

 Vi är tolv försäkringsbolag som samverkar under det gemensamma varumärket Dina Försäkringar. Med anor sedan 1768 har vi erfarenhet av att försäkra det du bryr dig om och att hjälpa dig att göra vardagen tryggare. Dina Försäkringar är landets sjätte största sakförsäkringsgivare. Från Lund i söder till Piteå i norr finns vi på nära 50 platser i landet. Ledorden för vår verksamhet är att vi ska vara nytänkande, nära och engagerade.

Läs mer på www.dina.se 

ANSÖK HÄR

Eller vet du någon som skulle passa ännu bättre? Berätta för dem.

Emma Östlund
Interim / Rekryteringskonsult