VD till Soltak AB i Kungälv

Rekryterare
Soltak
Plats
Kungälv, Västra Götaland
Annonserat
den 30 oktober 2018
Stängs
den 25 november 2018
Kontakta
Ragnar Lundborg

Soltak AB i Kungälv söker en:

Förändringsinriktad VD

SOLTAK AB ägs av 4 kommuner med syftet att samordna och effektivisera produktionen av stödtjänster. Kommunerna har beslutat att lägga över ekonomisk administration och löneadministration samt IT-drift och -support på SOLTAK AB. Med SOLTAK AB får ägarkommunerna långsiktiga skalfördelar genom att dela på utvecklings- och  driftskostnader, organisera arbetet på ett mer ändamålsenligt och effektivt sätt och göra rollerna och uppdrag mer attraktiva för personalen.

SOLTAK AB har tillsammans med kommunerna utvecklat och implementerat nya ekonomi- och personalsystem vilka driftsattes med start 2016. Man fortsätter att utveckla den egna IT-miljön och har under 2017 etablerat ett nytt, modern och skalbart datacenter, som på sikt kommer att bli gemensamt för de samverkande ägarkommunerna.

SOLTAK AB och kommunerna har utvecklat och format enhetliga och effektiva processer, vilket innebär förnyade arbetssätt både inom SOLTAK AB och inom kommunerna. Styrelsen för bolaget är helt nyvald i december 2017. Kundrådet består av kommuncheferna,  vilka representerar SOLTAK ABs kunder.

109 anställda, 20 konsulter. Omsätter 148 miljoner. Läs mer på: www.soltakab.se

Vi söker dig som har god kompetens inom tjänste- eller serviceområdet och gedigen erfarenhet av ledarskap på strategisk nivå. Du lockas av utmaningen att leda vårt fortsatta arbete mot vår vision, med hög affärsmässighet och starkt kundfokus. Vi söker en genomförare som är trygg och tydlig i sitt ledarskap, bra på att skapa goda relationer internt och externt samt motiveras av att arbeta i en föränderlig miljö. Du har förståelse för de särskilda krav som ställs på uppdraget att leda ett kommunalt ägt bolag.

Som VD ansvarar du för att utveckla Soltak till ett ännu mer kundorienterat och kostnadseffektivt bolag. Du leder denna utveckling på uppdrag av styrelsen och alltid gemensamt med verksamheterna i kommunerna. Du förväntas vidareutveckla processer och system som används för signifikant ökad kundnöjdhet, ständig leveranskvalitet och processeffektivitet i verksamheten. Du har förmåga att ställa krav som stödjer effektivitet genom att sammanväga de olika verksamheternas krav. Kommunikation är en stark sida hos dig och du arbetar lösningsfokuserat för att nå uppsatta mål.

I din roll som VD kommer du att:

  • rapportera direkt till styrelse och ha ett direkt personalansvar för en ledningsgrupp med sex ledare.
  • ansvara för tjänster och projekt gentemot kommunerna både ur ett operativt och strategiskt perspektiv. Du kommer vara ansvarig för att planera och optimera resurser så som personal, system och teknik med syfte att uppnå ekonomiska mål och samt kvalitetsmål i en effektiv organisation. Du ska se till att tidplaner och budgetar hålls samt att tjänsterna lever upp till alla kvalitets- och säkerhetskrav
  • systematiskt vidareutveckla och implementera välstrukturerade processer och system för våra områden löner, ekonomi och IT. Genomföra löpande förbättringsarbeten genom nya arbetssätt inom områdena för att öka effektivitet och kundnytta samt sänka kostnader
  • skapa goda relationer och samverka med ägarråden för att tydligt kommunicera förväntningar, budget och resultat.
  • ansvara för planering och uppföljning av personal och konsulter. Både ur ett bemannings- och utvecklingsperspektiv. Det är viktigt att du som VD är en lagspelare och har en god förmåga att engagera och motivera dina medarbetare.

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen (eller motsvarande utbildning). Du har med ditt inkluderande ledarskap framgångsrikt bedrivit förändringsarbete inom komplexa organisations- och verksamhetsutvecklingsprojekt. Dina styrkor ligger i att du engagerar alla interna resurser. Du är driven, handlingskraftig, välstrukturerad och effektiv i ditt arbete. Du kan tydligt kommunicera visioner och mål till hela företaget. Du är ambitiös, prestigelös, trygg med god självinsikt och integritet. Du kommer att ha många kontaktytor i din roll varav god samarbetsförmåga är av största vikt. Du är resultatinriktad och vågar fatta beslut, samtidigt som du är flexibel och beredd att prioritera utifrån ett helhetsperspektiv.

Tillträde; snarast eller enligt överenskommelse

Placering: Tjänsten är placerad i Kungälv

Ansökan: I denna rekrytering samarbetar Soltak AB med Lundborg Consulting AB. Skicka din ansökan med CV och personligt brev till soltak@luncon.se senast den 25 november. Vid frågor är du välkommen att kontakta Ragnar Lundborg tel. 070-55 190 55. Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Fler sökningar så här

Liknande jobb