Affärsinriktad ekonomichef till Mediplast

Rekryterare
Mediplast
Plats
Malmö
Annonserat
den 1 november 2018
Stängs
den 1 december 2018
Kontakta
Sebastian Anderson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Affärsinriktad ekonomichef till Mediplast

Mediplast har försäljningskontor i alla de nordiska länderna samt BeNeLux, tre produktionsenheter (Danmark, Finland och Italien) och huvudkontor i Malmö. Omsättningen för Mediplast-gruppen uppgår till ca. 730 MSEK. Vi arbetar med både egna produkter och distributionsprodukter. Våra största produktområden är; Operation, Thorax/Neuro, Sårvård, IVA och ÖNH. Mediplast är en del av AddLife koncernen, som är noterat på NASDAQ OMX Stockholm.

Är du en affärsinriktad ekonomichef med erfarenhet från bolag i hög förändringstakt? Trivs du med att arbeta verksamhetsnära med såväl strategiska som operativa frågor? Mediplast söker en ekonomichef som vill vara med och utveckla funktionen och bolaget. Tjänsten är placerad på kontoret i Malmö och du arbetar nära samt rapporterar till VD.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter
Du får det övergripande ansvaret för redovisning och rapportering samt ansvar för verksamhetsnära controlling, i form av ekonomistyrning, uppföljning och analys. I uppdraget ingår att verka som bollplank mot samtliga delar av verksamheten och skapa rapporter och modeller med mål att förädla analysprocessen. Till din hjälp finns den centrala ekonomiavdelningen (fyra medarbetare) samt stöd från lokala funktioner i vissa länder. 

Dina huvudsakliga ansvarsområden:

  • Affärsstöd, analys och rådgivning mot organisationen
  • Budget och prognoser
  • Uppföljning och analys
  • Bokslut och rapportering
  • Koncernrapportering
  • Lönsamhetsanalyser
  • Ytterst ansvarig för vårt ERP-system
  • Aktivt förbättringsarbete med förslag på effektiviserande och kvalitetshöjande åtgärder samt implementering av dessa

Ditt uppdrag blir också att analysera, stötta, ifrågasätta och driva bolaget framåt tillsammans med VD och övrig ledning.

Lämplig bakgrund
Du motiveras av att driva förändringsprocesser inom området och stödja sälj- marknadsorganisationen med affärstänk. Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med flera års erfarenhet av strategiskt arbete kombinerat med en redovisningserfarenhet/-förståelse och vana av att arbeta i ledande roller som t.ex. ekonomichef eller senior Business Controller i större verksamheter. Har du erfarenhet av en varuproducerande miljö, lager och anbudsförfarande är det starkt meriterande. Du har mycket god kunskap i ERP-system, gärna Navision, och har erfarenhet av att driva förbättringsprojekt av affärssystem. God vana av Excel och rapporteringssystem utgår vi från att du har. Givet rollens beskaffenhet och karaktär ställs det krav på goda kunskaper i såväl svenska som engelska.

Personlighet
Du är en ledare med en lösningsorienterad och hands-on approach som ses som en naturlig auktoritet inom ditt område. Du är en ambitiös och strukturerad person som tar ditt ansvar och engagerar dig. Med pondus och tydlighet tar du dig an saker med öppet sinne och gärna en god portion humor. Du har vilja och förmåga att driva frågor givet organisationens behov. Det är för rollen av största vikt att du har ett organisatoriskt paraplytänk inom vilket du fungerar som en sammanhållande länk. Då arbetet utförs både på detalj- och helhetsnivå, behöver du vara noggrann, analytisk och snabbt skapa dig en situationsanpassad förståelse. Det nära samarbetet med övriga funktioner kräver en kommunikativ läggning och en god samarbetsförmåga.

Ansökan och information
Vill du vara med och utveckla rollen och bidra till Mediplasts fortsatta utveckling i stort? Skicka in din ansökan omgående - vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Mediplast samarbetar med SJR och vid frågor om tjänsten eller processen kontaktar du ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Anderson på 040-66 55 102.

Varmt välkommen med din ansökan!