Företagsanalytiker till Skellefteå Kraft

Plats
Skellefteå (Kommun), Västerbotten
Annonserat
den 1 november 2018
Stängs
den 25 november 2018
Kontakta
Anders Järvelä
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

SkellefteaKraft.gifVilka är vi
Avdelningen Omvärld & Strategi ingår i Skellefteå Krafts Vd-stab och ansvarar för koncernutveckling och strategi. Arbetsgruppen hanterar också transaktionsprocesser vid förvärv eller avyttring av verksamheter.
Energibranschen är just nu inne i en stor omställning, där allt större vikt kommer läggas på de förnybara energialternativen. Samtidigt kommer en ökad digitalisering få genomslag i hela Skellefteå Krafts verksamhet. Att navigera i denna miljö är såväl utmanande som roligt och intressant.
Dessa utvecklingar innebär för Skellefteå Krafts del att vi kommer se en ökad aktivitet inom både förvärv och avyttring av tillgångar.
Vi söker nu företagsanalytiker till vår grupp.

Vem är du
Du är analytisk och har ett affärsmässigt driv. Du är duktig på nätverkande och att bygga relationer, arbetar självständigt och har god förhandlingsteknik. Din kunskap om energibranschen och dess aktörer är bred och du har erfarenhet av att leda förvärvs- och avyttringsprocesser.
Du har vana av att tyda ekonomiska underlag, som exempelvis bokslut och värderingsmetoder, och har ett intresse för affärer.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har en universitetsutbildning inom ekonomi, teknik eller juridik.
Kunskap inom energiområdet och erfarenhet av förvärv och avyttring av verksamheter är meriterande.

Vårt erbjudande
I din tjänst ansvarar du för att genomföra förvärvs- eller avyttringsprojekt i enlighet med vår transaktionsprocess. Du genomför analyser i områden som är av intresse för förvärvsobjekt och assisterar stabsfunktionen i områdena strategi och omvärld.I ditt arbete ingår också uppgiften att sammanställa material och skapa rapporter som rör, för koncernen, strategiskt viktiga frågor. Utifrån rapporterna drar och föreslår du också slutsatser.
Din tjänst innebär också att du agerar som beställare, projektledare och/eller resurs i projekt inom och utanför koncernen

Intresserad?
Stationeringsort är Skellefteå. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast.
Vid frågor kontakta 
Anders Järvelä, chef Omvärld och strategi, 0910- 77 26 01
Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43 
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71
Robert Ingberg, SEKO, 0910-77 26 62
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40

Skellefteå Kraft arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället är denna tjänst säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Sista ansökningsdag är den 25 november.

Om oss
Skellefteå Kraft driver på utvecklingen av förnybar energi genom investeringar och forskning. Vi är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Målet är att vår egen energiproduktion ska bli 100 procent hållbar.
Skellefteå Kraft strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökande som breddar vår mångfald.