Finans- och Fastighetscontroller till Jernhusen

Rekryterare
Jernhusen
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 5 november 2018
Stängs
den 5 december 2018
Kontakta
Malin Sager
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Söker du en roll där du får vara med och aktivt bidra i finansteamet på ett fastighetsbolag som skapar affärer med hållbarhet i fokus? Rollen som Finans- & fastighetscontroller på Jernhusen ger dig möjligheten att utvecklas inom avancerad fastighetsekonomi med fastighetsvärdering i fokus samt inom finansiering.

Om tjänsten
Finansavdelningen har till uppgift att hantera Jernhusenkoncernens lånebehov, finansiella kostnader och finansiella risker. Finansavdelningen har även till uppgift att kvartalsvis hantera marknadsvärderingen av Jernhusen samtliga fastigheter samt att utbilda och vara stöd i organisationen i fastighetsvärderingsfrågor.

I rollen ingår att ansvara för och driva värderingen av Jernhusens fastighetsbestånd samt analys av fastighets- och hyresmarknaden. Vidare kommer du att analysera, utvärdera och bidra med kompetens inom Jernhusens utvecklingsprojekt. I arbetet ingår också att ha löpande kontakt med värderingsinstitut samt ansvara för processen kring externvärdering av fastighetsbeståndet. Inom finansområdet kommer såväl finansiell analys som affärsanalys vara naturliga inslag där hantering av finansiella risker, arbete med finansiella mål samt konkurrentanalyser ingår.

Arbetet sker i nära samarbete med andra enheter inom Jernhusen såsom stationer, stadsutveckling samt depåer och kombiterminaler. Du ingår i finansteamet om tre medarbetare och du rapporterar till bolagets Finanschef. Tjänsten är en heltidstjänst med placering på bolagets kontor vid centralstationen, centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Kvartalsvis marknadsvärdering av Jernhusens fastighetsbestånd
 • Kontinuerlig vidareutveckling av värderingsmetoder med hänsyn till verksamhetens utveckling.
 • Kontinuerligt utveckla informationsinhämtning och marknadsanalys för att säkerställa god marknadskompetens för fastighetsvärdering och därtill relaterad verksamhetsrapportering.
 • Marknadsbevakning och analys av fastighets- och hyresmarknaden.
 • Utvärdera och bidra med kompetens inom Jernhusens utvecklingsprojekt
 • Vårda och utveckla relationer med värderingsinstitut och fastighetsbranschen samt ansvara för årlig externvärderingsprocess och upphandling av dessa tjänster.
 • Finansiell analys
 • Uppföljning av finansiella mål
 • Finansiell konkurrensanalys inom fastighetsbranschen

 Kvalifikationer och önskad kompetens

 • Kandidat/Masterexamen inom finansiell ekonomi, nationalekonomi och/eller Civilingenjör med inriktning mot fastighetsekonomi eller liknande utbildning.
 • 2-5 års arbetslivserfarenhet med inriktning mot fastighetsbranschen och tidigare arbetat med investeringskalkylering, kassaflödesanalyser och eller/fastighetsvärdering
 • Minst 2 års erfarenhet inom fastighetsbranschen
 • Mycket goda kunskaper inom Officepaketet med fokus på Excel
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift; såväl på svenska som på engelska 

Är du den vi söker?
Det är viktigt att du kan identifiera dig med Jernhusens värdeord; Vi är engagerade, vi tar ansvar och vi ser möjligheter.

För att trivas i rollen bör du uppskatta ansvarstagande samt en flexibel företagskultur där det är högt både i tempo och tak och där du har möjlighet att ta egna initiativ och påverka både din egen och bolagets utveckling. Som person är du analytisk och kvalitetsmedveten, kommunikativ, prestigelös, initiativrik och lösningsorienterad med en god social kompetens. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och dig som individ.

Vi söker dig som ser möjligheterna i tjänsten och som vill dela med dig av din erfarenhet, engagemang och driv. Vi vill att du berättar för oss vad det är som gör denna roll till just din utmaning. Vad är det som lockar dig och vad tänker du kring rollen? Berätta helt enkelt för oss varför du vill anta utmaningen

Din ansökan
Ta chansen att arbeta på ett framgångsrikt fastighetsbolag! Välkommen med din ansökan för tjänsten via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av Malin Sager, tel. 073 690 36 05 eller mail, msager@boardtalk.se. Urval och intervjuer sker löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Om Jernhusen
Jernhusen äger, utvecklar och förvaltar fastigheter längs den svenska järnvägen. Vi tillhör en framtidsbransch och efterfrågan på våra tjänster är stor. Idag är vi cirka 200 medarbetare och vill ha fler med på resan mot en effektivare transportsektor, ett bättre samhälle och ett grönare Sverige. Jernhusen AB är helägt av svenska staten och äger 155 fastigheter till ett värde av 16,6 miljarder kronor.

Läs mer om oss på www.jernhusen.se

SKICKA ANSÖKAN

Eller vet du någon som skulle passa ännu bättre? Berätta för dem.