Kvalificerad analytiker för arbete med analys och policyfrågor inom marknadsområdet

Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 5 november 2018
Stängs
den 26 november 2018
Ref:
1121
Kontakta
Klas Granlund
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som kvalificerad analytiker på avdelningen Marknadsanalys arbetar du med att identifiera, analysera och formulera viktiga frågor och ställningstaganden inom marknadsområdet. Du driver och deltar i analysprojekt kopplade till Finansinspektionens (FI:s) mål om finansiell stabilitet, väl fungerande marknader och ett högt konsumentskydd. Det innebär bland annat analys kopplade till tillsynen av och regelverken för de finansiella marknaderna och de företag som är aktiva på marknaderna.

Du är med och tar fram FI:s ståndpunkter i frågor av policykaraktär och deltar också i arbetet med att utveckla och utforma förslag till regelverksförändringar samt analyserar konsekvenser av nya regelverk på området.

Tjänsten innebär tätt samarbete, ofta i projektform, med olika delar av FI:s verksamhet. Du arbetar tillsammans med experter både inom Marknader och med övriga verksamhetsområden, vilket ger goda möjligheter till internt kunskapsutbyte. Du får även möjlighet att företräda FI externt i kontakter med branschorganisationer, andra myndigheter och företag under tillsyn.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi, gärna med inriktning mot finansiell ekonomi. Rollen förutsätter mycket god kunskap om de finansiella marknaderna och hur de fungerar, samt förståelse för finansiella instrument och produkter. Du har gedigen relevant erfarenhet från finansbranschen, troligtvis från arbete på bank eller värdepappersbolag, eventuellt i kombination med erfarenhet från myndighet. Det är en fördel om du arbetat i en front- eller mid-office roll, exempelvis som handlare, mäklare, analytiker eller inom DCM (Debt Capital Markets), risk eller treasury. Vi ser även gärna att du har kännedom om relevanta regelverk, att du har arbetat med policyfrågor och analys inom finansiell sektor samt att du har viss vana av att arbeta med finansiell data.

Som person är du analytisk och självgående. Du är tydlig i din kommunikation, uppskattar att arbeta tillsammans med andra och har en mycket god samarbetsförmåga. Du är även initiativtagande och duktig på att utveckla planer och strategier med ett framåtblickande perspektiv. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift, samt att du har vana av och trivs med att tala inför andra. 

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Klas Granlund på 08-408 982 67.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 26 november 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!