Gruppchef med starkt driv inom tjänste- och systemutveckling till AFA Försäkring

Rekryterare
AFA Försäkring
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 november 2018
Stängs
den 5 december 2018
Kontakta
Hendrik Dahlgren
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gruppchef med starkt driv inom tjänste- och systemutveckling till AFA Försäkring

AFA Försäkring ägs av arbetsmarknadens parter. Genom kollektivavtalen försäkrar vi anställda inom den privata sektorn och kommuner, landsting, regioner och vissa kommunala bolag. Idag omfattas mer än fyra miljoner människor av minst en av våra försäkringar. Försäkringarna gäller vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Från försäkringsfallen tar vi fram statistik som vi analyserar. Inom de områden i arbetslivet där vi ser problem med skador kan vi utlysa och finansiera forskningsprojekt. Resultaten av forskningen omsätts i praktisk handling genom förebyggande arbetsmiljösatsningar.

Inom AFA Försäkring har vi starkt kundfokus. Vi arbetar med att korta ledtiderna i våra leveranser till kund samtidigt som vi försöker hitta de mest kostnadseffektiva lösningarna för detta. 

Omvärldens accelererande utveckling av teknologier och dess tillämpningar förändrar förutsättningar och möjligheter för såväl individer, företag, myndigheter och organisationer. Vill du vara med och bidra till hur vi på AFA Försäkring skall möta våra kunders behov på bästa sätt i framtiden? Är du en driven och erfaren ledare som också är nyfiken på framtiden? Då är detta en tjänst för dig.

Vad du kan förvänta dig
Som gruppchef inom systemutveckling ansvarar du för ett team om 8 – 10 medarbetare. Du rapporterar till chefen för systemutveckling och är delaktig i budgetarbetet tillsammans med ledningsgruppen för avdelningen. I denna roll får du ta tillvara din drivkraft och vara med och:

  • Vidareutveckla metoder, processer, team och medarbetare.
  • Arbeta nära chefskollegorna på avdelningen och ha ansvar för att coacha teamet, arbeta med mål, individuella samtal, utbildningar och rekrytering.
  • Ansvara för att driva utvecklingen, ta fram planer samt optimera de IT-tjänster vi ansvarar för
  • kontinuerligt samarbeta med IT driften, lösningsarkitekter och andra grupperingar inom IT. Det är framgångsfaktorer för att säkerställa en tjänsteutveckling som driver verksamheten åt det uppsatta riktmärket.

Vad vi förväntar oss av dig
Vi söker dig som har god förståelse för IT med fokus på tjänster såsom utvecklingsplattformar, stödsystem och molntjänster. Du har erfarenhet att leda grupper med teknisk fokus och har själv en god teknisk förståelse. Vi ser också gärna att du har erfarenhet och kunskap om tjänsteinnovation.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har ett starkt utvecklingsdriv och en kommunikativ förmåga att förmedla engagemang. Du är prestigelös och har lätt att skapa långsiktiga relationer såväl internt som externt. Du är trygg i ditt ledarskap och förmedlar motivation och ansvarstagande på ett inspirerande sätt. Du är strukturerad, flexibel, öppen, positiv till förändringar och kan anpassa dig till nya eller förändrade krav och förutsättningar.
Du talar och skriver god svenska och engelska.

Detta kan vi erbjuda dig
Vi erbjuder dig ett jobb på ett företag där vår medarbetare trivs och kan rekommendera oss som arbetsgivare. Klicka här för att se filmen om hur det är att jobba på AFA Försäkring.

Vi erbjuder ett stimulerande och ansvarsfullt arbete inom ett område som genomgår en spännande förändring och utveckling. AFA Försäkring arbetar i ljusa och fräscha lokaler mitt i Stockholms city och kan erbjuda dig goda friskvårdsmöjligheter.

Välkommen med din ansökan
I denna rekrytering samarbetar AFA Försäkring med Ogunsen Executive Search.  Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Hendrik Dahlgren, Seniorkonsult 070-471 59 03 eller Betty Holmberg, Researchkonsult 076-647 16 25.  Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande.

 

Våra fackliga företrädare är:
FTF- Facket för Försäkring och Finans, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12.
Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon 08-696 49 74.