CFO till Salming Sports AB

Plats
Göteborg
Annonserat
den 6 november 2018
Stängs
den 6 december 2018
Ref:
3590
Kontakta
Mattias Larrieu
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Salming Sports AB är ett sportföretag som äger och driver varumärket Salming. Bolaget utvecklar, designar och marknadsför produkter för löpning, handboll, innebandy och squash. 
Sverige är hemmaplan och huvudkontoret är beläget i Sisjön, Göteborg. Försäljning i Sverige sker genom sportfackhandel såsom Intersport, Stadium, Team Sportia, XXL samt specialister som till exempel Runners Store, Klubbhuset och Assist. Export sker i dagsläget till ett 60-tal länder. I Tyskland, Kanada och USA sker detta genom egna dotterbolag. Egen detaljhandel sker genom Salming Running Store i Askim, Göteborg samt genom e-handel. Salming Sports AB har 25 anställda och omsätter cirka 170 MSEK. 
Läs mer om företaget på www.salming.com. 

Företaget ingår i affärsområdet Vätterledens Handel och Industri som är en del av det familjeägda industrikonglomeratet Vätterledens Invest AB. Idag omsätter VIAB totalt cirka 1,7 miljarder kronor. Läs mer om företaget på www.viab.se. 

Arbetsbeskrivning
Som CFO kommer du att ingå i företagets ledningsgrupp och rapportera till VD. Du kommer att arbeta mot såväl lönsamhets- som tillväxtmål med fokus på företagets finansiella utveckling. Du ansvarar för budget- och prognosarbetet samt löpande ekonomisk uppföljning av verksamheten. Till din hjälp kommer du att ha en person som ansvarar för redovisningen men du är ytterst ansvarig för upprättande och analys av balans- och resultaträkning.

Detta är en nyckelposition på företaget och du förväntas arbeta strategiskt och samtidigt agera operativt, så att uppdraget leds mot uppsatta mål på ett optimalt sätt. 

Erfarenhet
Du är civilekonom eller motsvarande med åtminstone några års erfarenhet av att arbeta i motsvarande tjänst, gärna i en internationell miljö. Du är van vid att arbeta verksamhetsnära och har en hög känsla för ekonomisk analys och uppföljning. Erfarenhet från en verksamhet inom handel med konsumentvaror är starkt meriterande. Ytterligare kompetens och erfarenhet inom framför allt supply chain management är även det starkt meriterande. 

Personliga kvalifikationer
Vi söker en verksamhetsinriktad och analytisk person som har förmågan att ur omfattande data och information se helheten och fatta affärsmässiga beslut. Du är en proaktiv person med ett starkt driv och engagemang och du trivs i en föränderlig miljö där du har stor möjlighet att påverka. Samtidig räds du inte att kavla upp ärmarna och gå ner i detaljer när det behövs. Att du är en kommunikativ person med starka ledaregenskaper ser vi som en självklarhet. 

Kontakt
Mattias Larrieu, mlarrieu@contaplus.se, 0734166016
Jeanette Liljeblad, jliljeblad@contaplus.se, 0767760190