Finansinspektionen söker utvecklingschef med intresse för mjukvaru- och teknikutveckling

Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 november 2018
Stängs
den 28 november 2018
Ref:
1122
Kontakta
Andreas Nilsson
Kategori
Data / IT
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som utvecklingschef/biträdande avdelningschef på it-avdelningen leder du arbetet med Finansinspektionens (FI:s) it-utveckling och förvaltning på ett tydligt och engagerarat sätt. Idag arbetar cirka 20 personer inom utveckling i varierande roller och du förväntas ta en aktiv roll i att förändra och ytterligare effektivisera avdelningens leveransförmåga, metoder och modeller. Du prioriterar, delegerar och följer upp medarbetarnas arbete för att säkerställa en värdeskapande leverans av it-tjänster. Vidare verkar du för innovation och arbetar med gruppen genom moderna arbetssätt och tät uppföljning.

Som chef leder, stöttar och skapar du goda förutsättningar för dina medarbetares resultat och utveckling, bland annat genom tydliga mål och uppföljning. Du ingår och bidrar engagerat i it-avdelningens ledningsgrupp, vilket ger stora möjligheter att bidra till och påverka i vilken form arbetet ska ske. På FI erbjuder vi dig ledarskapsutbildning för att ge förutsättningar att lyckas i ditt ledarskap.

Vi söker dig som har akademisk utbildning eller motsvarande, gärna med examen som civilingenjör med inriktning data eller inom systemvetenskap. Du har flerårig relevant erfarenhet och god kunskap inom it-utveckling. Rollen förutsätter även att du har erfarenhet av att leda andra och intresse för att driva proaktiva förbättrings- och effektiviseringsarbeten. Vidare har du förmåga och vilja att lösa problem i samarbete med andra samt erfarenhet av att initiera, motivera, driva och leda förändring genom och tillsammans med dina medarbetare. Du har förmåga att peka ut riktning, förklara och skapa förutsättningar för att nå uppsatta mål. Har du kunskap inom systemutveckling är det meriterande.

Som person är du tydlig, självgående och initiativtagande. Du är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar ditt och andras arbete på ett effektivt sätt. Vidare har du en väl utvecklad förmåga att fatta beslut och en fallenhet för att hitta lösningar på de utmaningar du ställs inför. Du är lyhörd i ditt ledarskap och bidrar till ett gott samarbetsklimat. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Andreas Nilsson på 08-408 983 44.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll krävs för anställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, eventuellt examensbevis och relevanta betyg senast 28 november 2018. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!