Business Controller till Vapiano

Rekryterare
Vapiano
Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 november 2018
Stängs
den 7 december 2018
Kontakta
Emira Blomberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker nu en Business Controller till Vapiano. Detta är en möjlighet för dig som vill arbeta i en affärsnära roll i en dynamisk miljö som präglas av arbetsglädje och stolthet för varumärket. Du blir en viktig nyckelperson i bolagets fortsatta resa!

Om jobbet​​​​​​​
Det här är en roll med stort verksamhetsfokus! Som Business Controller ansvarar du för att det finns förutsättningar för en effektiv och ändamålsenlig ekonomistyrning. Du analyserar ekonomiska flöden och förser beslutsfattare med underlag med syfte att öka lönsamheten. Du kommer att vara ute mycket i verksamheten och analysera resultat och coacha och samtala med restaurangcheferna. Business Controllern rapporterar till CFO i Sverige och har även ett nära samarbete med den nordiska vdn, samt har viss rapportering till tyska moderbolaget.

Som Business Controller på Vapiano ansvarar du för följande:

  • budget- och prognosarbete, inklusive rapportering
  • analys och lönsamhetsuppföljning
  • identifiering, utveckling och uppföljning av nyckeltal
  • stötta, utbilda och samarbeta med Operations och restaurangchefer
  • proaktivt analys- och utredningsarbete kopplat till ekonomistyrning
  • i nära samarbete med Accounting genomföra analyser och kommentarer vid månadsrapporteringen
  • utveckling av rapportverktyg och effektivisering av processer.

Det vi erbjuder
Du blir en del av ett engagerat gäng i en välkomnande atmosfär i härliga lokaler. Ditt arbete utgår från Stockholmskontoret vid Stureplan i en social och händelserik miljö. Lagspel och samarbete präglar din arbetsmiljö i den här rollen! Det här är en viktig roll i bolagets fortsatta resa, varpå du ges mycket ansvar och möjligheter att påverka.

Den vi söker
Du har akademisk utbildning inom ekonomi och erfarenhet av att arbeta affärsnära med ekonomistyrning. Du har mycket goda kunskaper i Excel. Du talar och skriver svenska och engelska flytande och har god kommunikativ förmåga. Meriterande är erfarenhet av redovisningsrelaterat arbete och erfarenhet av att arbeta i internationell miljö.

För att lyckas i rollen har du mycket eget driv och tar egna initiativ. Du är analytisk, ser helheten och är målinriktad. Du har en strategisk höjd i ditt tänk, samtidigt som det är viktigt att du är en genomförare som drivs av att identifiera förbättringar och implementera dessa. Det är en utåtriktad och verksamhetsnära controller roll varpå det är viktigt att du trivs med att skapa och upprätthålla goda kontakter inom organisationen.

Så här söker du jobbet
Vi ser gärna din ansökan så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. Den här rekryteringsprocessen genomförs av Corplus Search och du hittar ansökningsknappen uppe till höger på denna sida.

"Chi va piano va sano e va lontano" är ett populärt italienskt talesätt. Det översätts lättast "Människor som tar det lugnt, lever ett långt och friskt liv". Och precis den attityden efterlevs varje dag på våra Vapianorestauranger - både av våra gäster och av våra medarbetare, våra Vapianister. Så har det varit sedan den 22a oktober 2002, då den första Vapianorestaurangen slog upp sina dörrar i Hamburg, Tyskland. Två år senare beslutade grundarna att sätta Vapiano på en världsturné som ett franchise-koncept. Idag finns det redan över 200 restauranger i 32 länder på 5 kontinenter, och många fler internationella öppningar planeras för framtiden.