Group Accountant till Diab i Helsingborg

Rekryterare
DIAB
Plats
Helsingborg
Annonserat
den 8 november 2018
Stängs
den 8 december 2018
Kontakta
Sebastian Anderson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Group Accountant till Diab i Helsingborg

Idag är Diab en av världens största tillverkare av strukturella kärnmaterial med en omsättning på ca 1,5 miljard SEK och 1 300 medarbetare. Med sex strategiskt placerade tillverkningsenheter och 14 helägda försäljningsbolag runt om i världen är Diab väl positionerat för att erbjuda sina globala kunder service på lokal nivå. Företagets filosofi är att samarbeta med sina kunder, inte bara med material av hög kvalitet utan också med en rad supporttjänster som innefattar processutveckling, strukturell design och utbildning. Diab ägs av Ratos AB och är medlem i UN Global Compact.

Brinner du för redovisning och vill du arbeta på koncernnivå i ett internationellt bolag? Trivs du med att arbeta i en bred och ansvarsfull roll där du är delaktig i hela flödet? Då är rollen som Group Accountant hos Diab något för dig. Du rapporterar till CFO och är placerad på kontoret i Helsingborg, vilket är lättillgängligt beläget i nya fräscha lokaler.

Du erbjuds ett omväxlande och stimulerande arbete i en miljö som präglas av kundfokus, initiativkraft, säkerhet, pålitlighet, kostnadsmedvetenhet och effektivitet. För rätt person erbjuds möjligheter att påverka såväl utformningen som utvecklingen av rollen.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter
I din roll arbetar du självständigt med redovisningsarbetet för två bolag inom koncernen samt har koncernövergripande ansvar mot och mellan bolagen i koncernen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

  • Redovisning, bokslut och årsredovisning
  • Hantering av intern lånestruktur
  • Koncernmellanhavanden och transferpriser
  • Rapportering
  • Budget
  • Likviditetsplanering/-prognoser/-rapporter
  • Administration cashpool och valutafrågor
  • Kontakt revisorer och bank

Bakgrund och erfarenhet
Vi söker dig som har en eftergymnasial ekonomiutbildning och minst 5 års relevant erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete på en övergripande nivå i liknande roll. Du är självständig i ditt arbete och känner dig trygg i dina kunskaper och din arbetsroll. Du har god vana av affärssystem samt har mycket goda kunskaper i Excel. Du behärskar engelska i tal och skrift.

Som person är du pålitlig, engagerad och självgående med hög arbetsmoral och en positiv och produktiv inställning. Du är effektiv, arbetar lösningsorienterat och noggrant och är van vid att söka information. Du tar initiativ och trivs i en fri roll med tillit och förtroende samt tycker om att ha många kontaktytor ute i organisationen.

Ansökan och information
I den här rekryteringen samarbetar Diab med SJR. Skicka in din ansökan omgående - vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vid frågor om tjänsten eller processen kontaktar du ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Anderson på 0704-715913.

Varmt välkommen med din ansökan!