Systemutvecklare med inriktning mot systemförvaltning

Plats
Stockholm
Annonserat
den 8 november 2018
Stängs
den 30 november 2018
Ref:
1123
Kontakta
Stefan Sundman
Kategori
Data / IT
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som systemutvecklare på Finansinspektionens (FI:s) It-avdelning arbetar du med att driva framtagandet av lösningsarkitektur i nya utvecklingsprojekt, såväl interna som externa. Du arbetar med att modernisera och vidareutveckla FI:s tekniska förvaltningsmiljö och ansvarar för hela processen, från analys till implementering och förvaltning. I rollen ingår även deltagande i förstudier och projekt med syfte att konvertera och förnya FI:s applikationsportfölj samt förvaltning och utveckling av IT-lösningar på FI:s Netplattform.

FI står inför spännande utmaningar med att hantera digitaliseringen och harmoniseringen av tillsynen på de europiska finansmarknaderna. Eftersom många av våra utvecklingsinitiativ drivs av krav från EU kommer arbetet innebära kontakt med kollegor på andra europeiska tillsynsmyndigheter.

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot IT, data eller teknik samt minst två års erfarenhet av liknade arbetsuppgifter. Du är van att arbeta med utveckling i en Microsoft-baserad miljö och behärskar SQL, C#, .NET, SSIS, Web services och SSRS. Vidare är det en fördel om du har tidigare erfarenhet från finansbranschen, liksom av arbete med Stored Procedures, systemförvaltning och komplexa utvecklingsprojekt på teknisk nivå. Kunskap i Visual Basic, TFS, ITIL och Pm3 samt erfarenhet av agilt arbete i Scrum eller Kanban är meriterande.

Som person är du analytisk, självgående och initiativtagande. Du är även självständig, bidrar till ett gott samarbetsklimat och är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Stefan Sundman på 08-408 985 66.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och relevanta betyg senast den 30 november 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!