Interim redovisningschef till fastighetsbolag

Rekryterare
Gazella
Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 november 2018
Stängs
den 9 december 2018
Ref:
1215
Kontakta
John Hagtorn
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

Gazella söker nu en interim redovisningschef till fastighetsbolag med kontor i centrala Stockholm. I rollen kommer du inneha ett övergripande ansvar för bolagens redovisning och administration, samt ansvara för att förbättra arbetet på ekonomiavdelningen i stort. Du har därför en stark redovisningskompetens och trivs med att driva förändringsarbete samt vidareutveckla processer i samarbete med andra. I tjänsten personalansvar för ett redovisningsteam och du rapporterar direkt till bolagets ekonomichef. Tjänsten är ett konsultuppdrag på cirka sex månader, med start i mitten av augusti. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Leda, planera och strukturera redovisningsarbetet inom gruppen
  • Ansvara för månads-, kvartals- och årsbokslut samt månatlig rapportering
  • Vara drivande i effektiviseringsprojekt samt utvecklingen av processer och rutiner på avdelningen
  • Besitta huvudansvar för moms- och skattefrågor i nära samarbete med controllers
  • Ansvara för upprättande av årsredovisning och deklarationer
  • Agera kontaktperson mot revisorer, myndigheter och andra externa parter
  • Hantera komplexa redovisningsfrågor och utredningar

Bakgrund

Till denna tjänst söker vi dig med en akademisk examen inom ekonomi/redovisning och erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, alternativt en eftergymnasial utbildning kombinerat med lång erfarenhet. Du har med stor sannolikhet tidigare innehaft personalansvar och tycker om att utveckla och coacha dina teammedlemmar. Tidigare arbete inom entreprenad- och/eller fastighetsbranschen är meriterande. Erfarenhet av projektredovisning samt erfarenhet av fusioner ses också som en fördel. Du har mycket goda kunskaper i MS Office, med tyngdpunkt på Excel, och är flytande i både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du driven, initiativtagande och du genomför alltid ditt arbete ansvarsfullt, även när arbetsbelastningen är hög. Du är en duktig ledare som vill hjälpa och utveckla dina medarbetare, vilket också innebär att du är kommunikativ och lätt att samarbeta med. Du har en prestigelös och lösningsorienterad attityd vilket gör att du har lätt för att förmedla mål och förväntningar, samt få med dig medarbetarna i gruppen. Vidare är du strukturerad, noggrann, analytisk och har förmågan att se detaljer i ett helhetsperspektiv.

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, finans, risk & compliance samt ekonomi- och affärsstyrning. Vi erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst och genom vår strävan att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt. Gazella växer snabbt och idag är vi över 100 anställda, varav ca 40 personer arbetar internt på vårt kontor. Bolaget består av både yngre och äldre personer med lång yrkeserfarenhet från såväl rekryteringsbranschen som våra olika affärsområden.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är John Hagtorn.