Redovisningschef till ScandiNova

Rekryterare
Scandinova
Plats
Uppsala
Annonserat
den 12 november 2018
Stängs
den 12 december 2018
Kontakta
Malin Sager
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

ScandiNova Systems AB är ett Uppsalabaserat teknikföretag, som är världsledande inom utveckling och produktion av pulsade högspänningsaggregat, så kallade modulatorer. Aggregaten har en nyckelfunktion inom olika typer av användningsområden, tex vetenskaplig forskning, cancerbehandling och industriröntgen. Mer än 95% exporteras utomlands till bl a USA, Kina och Europa. Bland företagets kunder kan nämnas Cern, Varian Medical Systems, Elekta, Toshiba och Tsinghua University. Företaget har idag drygt 70 tal anställda och expanderar kraftigt. Huvudägare är Industrifonden och SEB Venture Capital.

ScandiNova söker den redovisningschef som vill vara högst delaktig i bolagets expansion. I tjänsten ingår att driva och ansvara för bolagets redovisning, bokslut och rapportering. Du är baserad på huvudkontoret i Uppsala och rapporterar till bolagets CFO samt har personalansvar för en person, men arbetar mycket nära hela verksamheten. Du ansvarar för att bolagets redovisning och rapportering följer goda redovisningsprinciper samt utvecklar och förbättrar ScandiNovas processer och rutiner för framtiden.  

Huvudsakliga ansvarsområden

  • Övergripande ansvarig för att redovisning, bokslut, och rapportering håller hög kvalitet, är korrekt och följer gällande lagar och regler
  • Ansvara för moms, skatteredovisning och momshantering inom EU och därtill hörande uppgifter såsom t.ex. Intrastatrapportering
  • Utifrån ett redovisningsperspektiv genomföra uppföljningar och analyser av bokslut samt vara delaktig i budget- och prognosprocesserna
  • Ansvarig för årsbokslut, årsredovisning och inkomstdeklaration
  • Säkerställa att bolagets ekonomi- och rapporteringssystem utnyttjas på ett effektivt sätt
  • Driva och utveckla förändringsprocesser tillhörande ekonomifunktionen
  • Förvalta och utveckla bolagets projektredovisning
  • Kontakt med revisorer, skatteverket och andra externa intressenter 

Passande bakgrund 
Du har en högskoleexamen med flera års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Har du erfarenhet från tillverkande verksamhet är det starkt meriterande. Du har ett genuint redovisningsintresse och ser vikten av att vara uppdaterad gällande aktuella frågor på redovisningsområdet, och en vilja att sätta sig in i hur verksamheten fungerar. Du talar och skriver engelska obehindrat och har goda kunskaper inom MS Excel och övriga Office-paketet. 

Personliga egenskaper 
Som person är du positiv, flexibel och lösningsorienterad och har förmågan att planera om samt anpassa ditt och gruppens arbete efter rådande förutsättningar. Vidare värderar du ett gott samarbete med såväl dina kollegor som övriga kontaktytor i organisationen både i Sverige och utomlands. 

Din ansökan
Vill du bli en del av ScandiNova Välkommen att visa intresse via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av ansvariga rekryteringskonsulter Malin Sager (073-690 36 05, malin.sager@boardtalk.se) eller Mats Holmberg (072-8532313, mats.holmberg@boardtalk.se). Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.