Kvalificerad analytiker med stort intresse för konsumentskyddsfrågor och makroekonomisk analys

Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 november 2018
Stängs
den 4 december 2018
Ref:
1125
Kontakta
Magnus Karlsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som kvalificerad analytiker på avdelningen Makroekonomisk analys är du med och driver analysarbetet inom Finansinspektionens (FI:s) konsumentskyddsuppdrag. Du deltar i arbetet med att ta fram en ny tankeram samt är med och vidareutvecklar den riskbaserade tillsynen och analysen utifrån konsumentskyddsuppdraget. Du bidrar även till arbetet i och utvecklingen av FI:s konsumentskyddskommitté.

Tjänsten innebär tätt samarbete, ofta i projektform, med olika delar av FI:s verksamhet samt med andra medarbetare på staben Ekonomisk analys, vilket ger goda möjligheter till internt kunskapsutbyte. I samarbetet med övriga medarbetare på avdelningen och staben kan du även komma att delta i analysen av finansiella stabilitetsrisker samt makroekonomiska obalanser, främst med fokus på hushållens balansräkningar och stresstester.

Vi söker dig som har en akademisk examen, på minst magisternivå, inom finansiell ekonomi eller nationalekonomi. Forskarutbildning inom relevant område, samt kunskap om beteendeekonomi och privatekonomi, är en fördel. Du har flerårig erfarenhet av analytiskt arbete inom finansområdet och rollen förutsätter god förståelse för det finansiella systemet, makroekonomin och dess koppling till risker för konsumenter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbeta i projektform och av att vara projektledare eller på annat sätt leda analysarbete. Goda kvantitativa kunskaper, vana av att arbeta med data (gärna mikrodata) och god vana av statistikprogram är meriterande.

Som person är du analytisk och självständig. Du är tydlig, lyhörd och bidrar till ett gott samarbetsklimat. Du är även initiativtagande och duktig på att utveckla planer och strategier med ett framåtblickande perspektiv. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Magnus Karlsson på 08-408 984 54.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 4 december 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!