Ellevio söker bolagsjurist till vikariat på 12 månader

Rekryterare
Ellevio
Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 november 2018
Stängs
den 14 december 2018
Kontakta
Maria Elvung
Kategori
Juridik
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

Ellevio är ett av Sveriges största elnätsföretag med 450 medarbetare i Stockholm och Karlstad. Våra värderingar pålitlighet, engagemang och utveckling styr allt vi gör. Genom långsiktiga satsningar och nya innovativa lösningar möjliggör vi energiomställningen och att Sveriges klimatmål kan uppnås. Med en pålitlig och stabil eldistribution skapar vi förutsättningar för att lamporna i hemmen lyser, att kylskåp och rulltrappor fungerar och att företag kan producera sina varor – 365 dagar om året, dygnet runt. Vi förbättrar därigenom livskvaliteten i över 940 000 hem och företag och för samhället i stort.

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart energisamhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i våra elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Ellevio som arbetsgivare eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Nu söker vi dig som vill förstärka vår juristavdelning i Stockholm under ett föräldravikariat.

Ellevios juristavdelning består av två jurister och en chefsjurist. Juristerna möter de flesta olika juridiska frågeställningar som uppkommer i verksamheten. Nu blir en av juristtjänsterna vakant på grund av en föräldraledighet och Ellevio söker en jurist som kan fylla denna roll från januari 2019 och minst ett år framåt.

Din roll
Den vakanta rollen är juristavdelningens kontaktperson för funktionerna som ansvarar för kundfrågor och driften av elnätet och i arbetet ingår att arbeta brett med många olika juridiska frågor som uppkommer i verksamheten. De rättsområden du främst kommer att arbeta inom är kommersiell avtalsrätt, entreprenadrätt, offentlig upphandling, fastighetsrätt, skadeståndsrätt men även frågor kopplade till ellagen, compliance och dataskydd blir aktuella.

Arbetet kan även innebära att hålla utbildningar för verksamheten samt arbete med att ta fram företagspolicies och mallar.

Vi erbjuder dig
På Ellevio får du en givande och utmanande arbetsvardag med möjlighet att arbeta brett inom juridiken. Ellevio är ett värderingsstyrt företag där våra ledare och medarbetare föregår med gott exempel genom att agera enligt våra värderingar. Vi strävar alltid efter att förbättra vår kollektiva förmåga för att vi vet att tillsammans blir vi bättre.

Detta är ett utmärkt tillfälle för dig som vill prova på arbetet som bolagsjurist på ett spännande bolag. Tjänsten är placerad på huvudkontoret på Valhallavägen i Stockholm.

Din profil
Vi söker en jurist med goda allmänjuridiska kunskaper, du får gärna vara i början av din karriär men du bör ha viss arbetslivserfarenhet. Ellevio är ett ingenjörsföretag och tidigare erfarenhet från liknande bransch är meriterande. Det är också en fördel om intresse för dataskydd och compliance finns.

Vi som arbetar på Ellevio har dagligen en mängd kontakter med vår omvärld – med kunder, entreprenörer, markägare, myndigheter, branschkollegor och många fler och du bör vara social, prestigelös och flexibel för att trivas i rollen. Vidare ser vi att du är pragmatisk och lösningsorienterad och är helt flytande i såväl svenska som engelska.

Välkommen med din ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Ellevio med Jurek Rekrytering & Bemanning, urval sker löpande. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Elvung på telefonnummer 0700 90 18 85 alternativt maria.elvung@jurek.se.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Visstid Heltid

Kontakt:
Maria Elvung

Fler sökningar så här