Vill du vara med och leda arbetet på bankrättsavdelningen?

Plats
Stockholm
Annonserat
den 19 november 2018
Stängs
den 10 december 2018
Ref:
1129
Kontakta
Martina Jäderlund
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som biträdande avdelningschef på Bankrätt är du med och leder det juridiska arbetet med frågor som rör banker, kreditmarknadsföretag, betalningsinstitut m.fl. Du ansvarar för en grupp jurister som främst arbetar med tillstånds- och sanktionsprövningar samt utarbetandet av nya regler och föreskrifter. Vidare utgör avdelningen ett stöd till bankområdets tillsynsavdelningar i aktuella rättsliga frågor. I rollen som biträdande avdelningschef har du löpande kontakt med de finansiella företagen, företrädare för branschen, Regeringskansliet och den Europeiska bankmyndigheten (Eba). Genom det europeiska samarbetet involveras avdelningen i det internationella regelarbetet.

Som chef leder, stöttar och skapar du goda förutsättningar för dina medarbetares resultat och utveckling, bland annat genom tydliga mål och uppföljning. En viktig del i rollen som biträdande avdelningschef är också att säkerställa att beslut, regler och föreskrifter är genomtänkta, konsekventa och väl motiverade. Arbetet sker i nära samarbete med avdelningschefen och ytterligare en biträdande avdelningschef. Du ingår även i verksamhetsområdets ledningsgrupp och vi erbjuder dig ledarskapsutbildning för att ge dig förutsättningar att lyckas i ditt ledarskap.

Vi söker dig som har en jur.kand och gedigen erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på myndighet, domstol eller inom privat sektor, exempelvis från advokatbyrå eller finansiellt företag. Du är väl förtrogen med de regelverk som rör finansiella företag och har med fördel kunskap inom betaltjänstområdet samt tidigare erfarenhet av regelgivning. Har du haft en arbetsledande befattning eller projektledarroll där du fått leda och handleda andra är det meriterande. Vi förutsätter även att du har ett stort intresse för ledarskaps- och organisationsfrågor.

Som person är du självständig, analytisk och beslutsam. Du planerar, prioriterar och organiserar ditt och gruppens arbete på ett effektivt sätt och utvecklar strategier med ett framåtblickande perspektiv. Du är även tydlig i din kommunikation, ser helheten och främjar samarbete och utveckling. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Martina Jäderlund på 08-4089 8225.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 10 december 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!